La Cimera del Xarel·lo torna el 27 de juny, després de dos anys d’aturada

09/03/2022 - 19:13h

Més de 30 cellers oferiran les seves interpretacions sobre la varietat xarel·lo en un showroom al Santuari de Foix

El Santuari de Foix tornarà a acollir el proper 27 de juny, de 17h a 22h, La Cimera de Xarel·lo, un dels esdeveniments més rellevants del panorama vinícola penedesenc, amb els vins de la varietat Xarel·lo com a protagonistes. La 6à edició se celebra després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia de la covid-19.

Enguany, s’ha optat per dedicar molt més l’acte al públic professional –sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restauració– amb un aforament restringit i controlat a través d’un formulari d’inscripció, per garantir la seguretat dels assistents i participants a la Cimera.

Com en la darrera edició del 2019, més de 30 cellers donaran a tastar gairebé un centenar de referències. Una varietat de vins –joves, envellits en barrica, caves, Clàssic Penedès, Corpinnats, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços…– que demostra la versatilitat del Xarel·lo i el seu dinamisme i rellevància dins del panorama vínic català.

L’accés continuarà essent gratuït, però caldrà inscriure’s a través d’un formulari que enviaran els cellers participants i que també es pot trobar a la web de la Cimera. Durant l’acte també s’hi celebraran tastos centrats en el xarel·lo, que s’anunciaran a mesura que s’acosti l’esdeveniment.

La Cimera del Xarel·lo celebrarà la sisena edició gràcies al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, l’Associació del Santuari de Foix i la col·laboració de Emms – Same Deutz-Fahr, EnoxPro i CCV, Central de Compres Vitivinícoles.  

També et pot interessar

Comentaris