La DO Penedès renova el seu compromís amb el projecte de VINSEUM

Joan Tarrada, president del VINSEUM i Joan Huguet, president de la DO Penedès
15/02/2022 - 18:00h

La signatura del conveni que converteix a la DO Penedès en entitat Amiga Patrocinadora del VINSEUM fa oficials les complicitats que ha mantingut amb el museu

El pati del VINSEUM va acollir divendres l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre la Denominació d’Origen Penedès i VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a partir del qual la DO Penedès esdevé Amic Patrocinador del museu de ple dret.

A l’acte hi van assistir Joan Huguet, president de la DO Penedès, i Joan Tarrada, president del VINSEUM. Amb la signatura d’aquest acord, ambdues entitats formalitzen una relació de col·laboració amb la voluntat de promoure el coneixement i la difusió de la cultura del vi. El conveni oficialitza la complicitat que existeix entre el Consell Regulador i el VINSEUM des de fa dues dècades.

Així mateix, l’acord amplifica encara més la vinculació de la DO Penedès amb el projecte del VINSEUM, en un moment clau en la construcció de la futura nova seu museística. A més, garanteix una presència continuada als espais del museu en diferents actes que l’entitat vitivinícola organitza anualment a la seva capital i consolida la seva participació al Most Festival de manera definitiva i com a un dels principals consells reguladors que hi donen suport.

El projecte del VINSEUM estén la mà a totes les terres de vi del país, amb l’objectiu de consolidar-se com a centre de referència en la divulgació de les cultures i el patrimoni vitivinícola de Catalunya. Per fer-ho, des del museu ja fa temps que es treballa sumant sinèrgies amb entitats del vi de tot el país. “En aquest sentit, és especialment rellevant poder comptar amb una entitat vitivinícola del territori, amb el prestigi de la DO Penedès”, han apuntat des del museu.

“El suport a la cultura i el foment de la cultura del vi al territori són les principals motivacions que han portat a la DO Penedès a continuar col·laborant amb el projecte del VINSEUM”, expliquen. Amb aquest conveni de col·laboració, la DO continua posant esforços en la divulgació de la cultura vitivinícola del territori penedesenc i ajudant en la seva projecció.

Son Amics d’Honor i Amics Patrocinadors del museu aquelles empreses i entitats que estimen la cultura i que volen contribuir de manera directa i activa al desenvolupament del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i participar de les seves activitats. Actualment són quaranta-dos empreses, més de la meitat dels quals, cellers del Penedès i d’arreu del país.

També et pot interessar

Comentaris