“Des del Penedès, amb ambició: només així aconseguirem un territori amb futur”

Josep Maria Vives, fundador de Gestinet
20/12/2021 - 20:16h

Amb només 21 anys, Josep Maria Vives va crear el 1996 a Vilafranca l’empresa Gestinet, que ofereix serveis informàtics, d’internet, seguretat i consultoria tecnològica a tot Catalunya, amb personal repartit per tot el país, però amb el cor ubicat al nostre territori.

Vives acaba de realitzar una important inversió immobiliària al Penedès, en un edifici d’oficines de nova construcció de 5 plantes i 2.250 m2 a Vilafranca que esdevindrà un hub referent d’empreses i start-ups. A més, ha estat nomenat secretari general de Sinergia Catalunya, coordinadora de les entitats empresarials del sector tecnològic i innovació de Catalunya, formada per les 20 associacions TIC més rellevants del país, amb més de 2.500 empreses tecnològiques dins.

Quin objectiu té la inversió immobiliària que estan fent al Penedès?
Volem consolidar la nostra empresa com a referent en el sector tecnològic del país i ubicar el Penedès en aquest àmbit, com a opció viable per atreure empreses, treballadors i iniciatives al territori. Aquest enclavament és estratègic per a nosaltres, enmig de Barcelona i Tarragona, perquè serà molt visible. I esperem que sigui un símbol reconeixible al Penedès. Aquesta inversió i aposta pel territori que realitzem va en consonància amb la nostra trajectòria i l’objectiu de creixement important per tal de convertir-nos en un referent en l’àmbit tecnològic al país, amb seu al Penedès.

PUBLICITAT

Quins avantatges creu que té el Penedès, en aquest sentit?
El Penedès és el lloc perfecte per viure i treballar, i ho dic per experiència pròpia. Per aquest motiu decidim realitzar la inversió i aposta en aquest enclavament, amb l’objectiu de crear un nou referent geogràfic a Catalunya en aquest sector i atreure així empreses i iniciatives al territori. La polarització de Barcelona com a ubicació tecnològica s’ha deslocalitzat cap a altres territoris com Sant Cugat o Sabadell en els últims anys. Amb les repercussions pels últims esdeveniments globals ecològics, de salut i econòmics, això torna a moure’s cap a nous territoris amb altres prestacions i comoditats, i aquí és on la nostra comarca té un atractiu i potencial enorme. Això ha de ser dirigit i organitzat per institucions i organismes locals, per donar a conèixer aquest potencial i atractiu, amb el que això representa per al territori i la seva prosperitat.

Comparant-ho amb Barcelona, què aporta el Penedès per generar aquesta atracció?
Amb Barcelona com a eix central, existeix la primera anella, formada per ciutats com l’Hospitalet, Badalona o Mataró, i la segona anella, amb Sant Cugat o Sabadell. Ara, el Penedès pot esdevenir tercera anella, però no per això menys important o rellevant. Cal recordar que per a la resta del món, el Penedès és Barcelona i, per tant, aquesta distància és insignificant. El nostre territori ofereix uns atractius que són molt considerats. Així, per exemple, el preu de lloguer o compra d’habitatge és més baix que a la resta d’anelles i que a Barcelona, i també és inferior el cost de vida. A més, tenim més qualitat de vida, ja que hi ha menys contaminació, una millor qualitat de l’aire, menys trànsit i, en definitiva, un millor entorn. A banda, també cal destacar que estem en un punt estratègic en termes de comunicació: toquem a l’A-7, a l’N-340 i també a la C-15. I és que, de fet, som l’únic punt del territori on aquestes tres vies es creuen.

L’han nomenat nou secretari general de Sinergia Catalunya. Què significa, això?
Crec que és una oportunitat única, ja que Sinergia Catalunya representa les entitats empresarials del sector tecnològic i d’innovació més rellevants de Catalunya, amb partners de primer nivell, cosa que ens permet exercir de portaveu i coordinadors en tots els àmbits i institucions. En formen part entitats com la UPC, Clúster Digital, Barcelona Qbit, Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, entre d’altres. Des del meu nomenament, hem incorporat la FEGP com a nou partner, amb la secció “Tecnologia” dins la FEGP, per tal de canalitzar tot el que sorgeix i genera sinergia cap al nostre territori. En aquest sentit, vull agrair la confiança a la presidenta, Neus Lloveras. A partir d’aquí, estarem molt atents i actius a generar aquestes sinergies necessàries que puguin aportar valor i prosperitat al territori en l’àmbit tecnològic.

Amb els seus coneixements, què creu que cal millorar a la comarca per ser un referent tecnològic?
Cal impulsar la creació de talent, ampliar els CFGS (Cicles de Grau Superior) o millorar-los amb graus universitaris i crear més i millors instaŀlacions i infraestructures que reforcin i acompanyin l’àmbit tecnològic (com pot ser el TecnoCampus de Mataró, o per no anar gaire lluny, el Neàpolis de Vilanova). Si sabem aprofitar l’ocasió, podem esdevenir un territori pròsper, amb projecció. Cal continuar sent referents en l’àmbit vitivinícola, potenciar el turístic i logístic, i sobretot, afegir-hi el tecnològic, tan essencial i vital avui dia. Crec que aquesta combinació pot convertir el Penedès en el que volem que sigui tots aquells que ens l’estimem.

També et pot interessar

Comentaris