Sant Sadurní enceta aquest divendres una festa major plena d’estrenes

25/11/2021 - 19:00h

Després d’una edició marcada per les restriccions de la pandèmia, els actes tornen aquest any al carrer i també al pavelló de l’Ateneu

La virulència de la pandèmia la tardor de l’any passat, va obligar l’Ajuntament de Sant Sadurní a suspendre la festa major 2020. Enguany, i amb els indicadors encara sota control, el consistori ha apostat per recuperar la festa al carrer, que es presenta plena de novetats.

La festa major ha programat activitats des d’aquest divendres i fins al pròxim dilluns, data en què se celebra el sant del patró de la vila, Sant Sadurní. Serà dilluns quan tindran lloc les activitats més tradicionals, com la cercavila de Gegants i Balls populars, així com el correfoc i la lectura dels versots a càrrec dels Diables se m’n Refum, que tornen a la plaça de l’Ajuntament.

Són precisament la colla de Gegants i els Diables, les dues entitats que presenten les novetats més destacades per aquesta edició de la festa. La primera, estrena enguany nova colla, rellevant l’anterior coŀlectiu que va estar al capdavant de l’associació més de tres dècades. Entre els objectius que s’ha marcat la nova junta, hi ha el d’obrir-se a la ciutadania i implicar grans i petits en el projecte.

A més de participar en la tradicional cercavila de festa major dilluns al matí, la nova colla gegantera ha organitzat per diumenge una trobada de gegants que servirà per commemorar el 80è aniversari de la parella de gegants del municipi, el Ferran i la Isabel, que van ser construïts l’any 1941. Hi participaran els gegants de Martorell, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Quintí de Mediona, Torrelavit i Vilanova d’Espoia.

Pel que fa als diables, dissabte estrenaran La Bèstia, un nou element de bestiari festiu creat per la penedesenca Dolors Sans, que s’havia de presentar la festa major del 2020, però es va ajornar per la crisi sanitària. La Bèstia es descobrirà dissabte a la tarda a la plaça de l’Església i estarà apadrinada per la Fiŀloxera gran.

Torna l’activitat al pavelló

Una de les altres grans novetats de la festa major 2021, és la reobertura del pavelló de l’Ateneu com a seu d’alguns espectacles de la celebració. El pavelló havia estat antigament l’escenari de la majoria de concerts de la festa, però es va haver de descartar perquè no complia amb la normativa vigent. Ara, després de la remodelació i millora dels sistemes de seguretat que es van dur a terme l’any passat, l’espai torna a estar operatiu i avui divendres acollirà una de les propostes musicals més destacades de la celebració, el concert de Marcel i Júlia.

L’excantant de Txarango i la seva parella presentaran a Sant Sadurní el seu darrer treball discogràfic, En òrbita, un cant a la preservació del planeta.
Demà dissabte, al pavelló, també hi haurà els concerts de The Txandals i després sessió disco amb DJ Pitu.

A més d’Ateneu, aquesta festa major també acollirà un concert la Fassina de Can Guineu. Dissabte, a les 10 del vespre, hi actuaran Elena Gadel i Marta Robles, que presentaran l’espectacle Les dones de la meva vida, en què homenatgen les grans veus femenines de la història de la música.

La setmana de festa major també inclou d’altres propostes molt interessants, com la festa del 30è aniversari de l’agrupament Escolta i Guia, la representació teatral La dona del 3r 2a, a més de presentacions de llibres, activitats infantils o sardanes, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris