Les dones del cava

FOTO: ALBA CARBÓ
04/10/2021 - 11:50h

Es presenta l’associació Cava Women, un col·lectiu que agrupa professionals que volen donar una veu femenina al sector

Al llarg de la història, centenars de dones han estat protagonistes en el sector del cava. Ho han estat per haver-se situat al capdavant d’empreses punteres, per convertir-se en enòlogues de renom, o per treballar la terra d’on surten alguns dels millors vins del territori.

Tot i que la presència de la dona ha estat àmplia des de temps immemorials en el sector cavista, el cert és que és un col·lectiu encara bastant invisible. Molts encara creuen que els noms de les dones vinculades al món de les bombolles són minoritaris, tot i que hi ha segments en què, fins i tot, ja són majoria.

Treure de la invisibilitat les dones del cava és l’objectiu que s’ha marcat Cava Women, una nova associació de professionals del sector que neix per donar veu a les desenes de dones que treballen a la vinya i als cellers.

La iniciativa va néixer en el si de la Confraria del Cava, i tot i que només fa tres mesos que es va crear, ja hi ha més d’una trentena de dones que s’hi han volgut implicar.

La presentació oficial del col·lectiu es va fer dissabte, en el marc del Cavatast, i es va acompanyar d’un tast de diferents referències vinícoles comentades per algunes professionals del sector.

Hi va haver enòlogues, viticultores, dissenyadores i elaboradores, i també s’hi va explicar la història de dones que es van fer càrrec de tirar endavant cellers i explotacions durant la Guerra Civil, quan els seus marits van marxar al front.

Són històries que demostren que darrere d’un gran cava, sovint hi ha una gran dona.

També et pot interessar

Comentaris