El xarel·lo torna a protagonitzar una nit màgica de vins al Penedès

09/09/2021 - 18:00h

El claustre de Sant Francesc acollirà el 18 de setembre la 12a edició de la Nit dels Xareŀlos del restaurant El Gat Blau

Ja fa temps que ningú dubta que el xareŀlo és el rei indiscutible de les varietats de raïm del Penedès. Des de fa anys, aquesta varietat s’ha convertit en un reclam indiscutible per promocionar els vins del territori, i des de fa més d’una dècada també és l’eix sobre el qual gira la Nit dels Xareŀlos.

La iniciativa, que organitza el restaurant vilafranquí El Gat Blau amb el patrocini de la DO Penedès, ha esdevingut un exceŀlent aparador per donar a conèixer els vins de xareŀlo que s’elaboren a la denominació, i són pocs els amants del vi que no tenen la cita marcada en vermell al calendari.

Tot i que habitualment la Nit dels Xareŀlos se celebra al juny, enguany –la cita arriba ja a la 12a edició– s’ha traslladat la mostra al pròxim 18 de setembre, mantenint, això sí, el màgic claustre de Sant Francesc de Vilafranca com a escenari de l’esdeveniment.

En aquesta nova festa del xareŀlo hi participaran 14 cellers de la DO Penedès, que presentaran fins a 27 referències de vins i escumosos monovarietals elaborats de formes ben diverses. Com és habitual, tots els productes s’acompanyaran de les propostes gastronòmiques del restaurant El Gat Blau.

L’horari de la Nit dels Xareŀlos serà de les 7 de la tarda a les 11 de la nit: quatre hores durant les quals els vins i la gastronomia es fusionaran amb música en directe i amb els Castellers de Vilafranca, que un any més seran presents a l’activitat. Les entrades poden adquirir-se prèviament al restaurant El Gat Blau al preu de 15 euros.

Un acte 100% segur

La 12a edició de La Nit dels Xareŀlos se celebrarà seguint escrupolosament totes les mesures sanitàries vigents. L’organitzadora i propietària d’El Gat Blau, Olga Guasch, ha explicat que aquesta edició de La Nit dels Xareŀlos “és especial”, i que s’ha volgut preservar l’essència de l’acte, garantint la seguretat sanitària de tots els assistents.

“Estem contents per l’acollida que està tenint l’acte, ja que el ritme de la prevenda està sent molt bo”, ha assegurat Guasch. En aquesta edició, i per garantir l’aforament a l’acte, les entrades es poden comprar únicament de manera anticipada a El Gat Blau.

L’organitzadora apunta que la nit dels Xareŀlos és un acte adreçat a tota mena de públic, amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura gastronòmica del territori i fomentar el consum de vi Penedès.

Tastos

L’entrada a la Nit dels Xareŀlos funciona com un forfet que permet als assistents tastar totes les referències vinícoles que trobaran al claustre, més tres consumicions gastronòmiques creades especialment per a l’ocasió pel restaurant El Gat Blau. Aquests platets, elaborats amb productes locals i de proximitat, maridaran perfectament amb els diversos vins de Xareŀlo de la mostra.

Els assistents també hi trobaran ostres fresques del Delta i Crackanies de Xarel·lo de Casanellas Xocolaters. També hi haurà la possibilitat d’adquirir tiquets de repetició per a dues degustacions gastronòmiques a un preu de 5 euros. Durant l’acte també hi haurà música en directe per part de Mark Cowling i Xavi Diaz Swinging Sessions i la presència dels Castellers de Vilafranca.

Una de les singularitats de La Nit dels Xarel·los és el caràcter de proximitat amb cadascun dels cellers. Com en darreres edicions, seran els mateixos elaboradors els que serviran els vins als assistents i donaran a conèixer les característiques i caràcter de cadascun dels vins.

També et pot interessar

Comentaris