La manca de pluges condiciona la verema 2021 a la DO Penedès

FOTO: MARIA ROSA FERRÉ
29/07/2021 - 17:00h

Aquesta campanya, es preveu collir raïms sans, però menys quantitat a causa de les poques precipitacions dels darrers mesos

La verema 2021 serà sana a la DO Penedès, tot i que la quantitat de raïm serà inferior a la mitjana d’anys anteriors a causa de la manca de precipitacions dels darrers mesos.

En comparació amb la collita del 2020, marcada pels problemes de míldiu que van condicionar molt la campanya, enguany la verema no estarà marcada per aquesta malaltia, per la poca pluviometria que ha registrat el territori.

Tot i així, les previsions d’inici de la verema estan fixades en les dates habituals i només es preveu un breu avançament en les zones on els sòls son més secs.

Raïms de qualitat

Pel que fa al recompte de la sortida de raïms que fa cada any l’INCAVI a les vinyes de la DO Penedès, s’ha registrat que aquest 2021 les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada han tingut una mitjana de raïms superior a 1. Cal destacar la varietat Macabeu que s’ha vist incrementada la sortida de raïms un 35% respecte l’any anterior.

Tot i així, si comparem la xifra amb la mitjana dels darrers anys, aquesta dada només representa el 2,9% d’increment. En el cas del Xarel·lo suposa un -8,4% i en la Parellada un -7,2%.

Les condicions climatològiques també han condicionat el pes del raïm. Amb l’esperança posada en què els pròxims dies plogui, el raïm de la verema 2021 tindrà un pes menor que la mitjana, tot i que la qualitat de la fruita serà alta. Aquest fet també es veurà en les varietats més primerenques, com son el Chardonnay i la Pinot Noir, en les que s’espera que hi hagi força raïms, però que no arribin al pes mig esperat.

També et pot interessar

Comentaris