El Vijazz, a punt

27/06/2021 - 18:00h

La Locomotora Negra, que enguany diu adeu als escenaris, ja ha exhaurit les entrades per al concert inaugural del festival de dijous

El Vijazz Vilafranca ja té a punt la maquinària per tornar a convertir la capital de l’Alt Penedès en l’epicentre del vi i el jazz europeus. El festival, que enguany s’allargarà del 30 de juny al 4 de juliol, encara l’edició 2021 amb la millor de les notícies: la venda d’entrades avança a bon ritme, i hi ha alguns espectacles que fins i tot ja han penjat el cartell de complet.

Aquest és el cas del concert inaugural que dijous portarà dalt del mític escenari de la plaça Jaume I La Locomotora Negra, un dels conjunts de referència del panorama jazzístic de l’Estat espanyol. El conjunt, que va actuar a Vilafranca per primera vegada en un concert fora de Barcelona, s’acomiada enguany dels escenaris després d’una trajectòria de més de cinc dècades, i el públic no li ha fallat.

Abans de La Locomotora Negra, el Vijazz donarà veu als músics local en un nou Enojazz, amb la participació de les dues big bands de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet. El concert tindrà lloc a les 9 del vespre a l’escenari principal del festival i maridarà la música dels alumnes del centre amb els vins del celler Família Torres.

Carles Benavent (2 de juliol), Juan Perro (3 de juliol) i Cecile McLorin (4 de juliol) seran els caps de cartell de l’edició d’enguany, amb una doble sessió de concerts per a cada un d’ells, per aconseguir que els espectacles tinguin com més públic millor. Cal recordar que s’ha reduït l’aforament per cada concert, i que el públic estarà separat per un metre i mig entre cadires, i per tauletes on poder deixar les copes de degustació.

Aquest nou format del Vijazz –que per primera vegada fa entrar el vi al pati de cadires– ha rebut el suport de la DO Penedès i la DO Cava, que tindran una presencia destacada en l’esdeveniment. En el cas de la DO Penedès, el dissabte 3 de juliol a les 19.30h tindrà lloc un tast dedicat a vins xarel·lo 100%. A més, durant el cap de setmana, els tastos acolliran vins i Clàssic Penedès guanyadors del 55è Concurs Tastavins DO Penedès.

La DO Cava tornarà a ser protagonista del cicle Elles i el Jazz, que tindrà lloc al claustre de Sant Francesc. Durant els 3 dies de concerts que s’hi desenvoluparan, els assistents gaudiran d’una copa de cava. Per altra banda, els tastos al Casal – Societat la Principal (que enguany serà la seu de tots els maridatges i tastos) s’inauguraran amb un maridatge especial que la oferirà la DO Cava, amb productes d’alta gamma.

A més, i perquè els assistents a l’esdeveniment tinguin una àmplia oferta vinícola i gastronòmica, durant el cap de setmana de Vijazz Vilafranca nombrosos cellers de Vilafranca i rodalia oferiran activitats enoturístiques especials a través de Penedès Turisme.

Pel que fa als restaurants de la vila, s’han unit a la campanya promoguda per l’Acadèmia Tastavins Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca per servir vins a copes dels guanyadors del 55è Concurs Tastavins DO Penedès. Una acció que s’iniciarà el 30 de juny però que s’allargarà fins a l’11 de juliol.

També et pot interessar

Comentaris