Els Juliols de la UB tornen a Vilafranca amb dos nous cursos

Avatar
09/06/2021 - 19:49h

És la primera vegada que es programen dues formacions a la capital penedesenca, enguany centrades en la filosofia i la cultura del vi

Després d’un any d’aturada obligada per la crisi sanitària de la Covid-19, Vilafranca tornarà a acollir enguany les formacions incloses en el cicle Els Juliols de la UB. Per primera vegada, a més, la capital de l’Alt Penedès acollirà dues formacions -una relacionada amb la cultura del vi i l’altra amb la filosofia- que es duran a terme a Vinseum.

Precisament les instal·lacions del museu vilafranquí van acollir dimarts la presentació del cicle, que va comptar amb la presència de Xell Montserrat, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, de Josep Montserrat, coordinador del curs El món moral. A propòsit d’Alexandre Galí, degà de la Facultat de Filosofia de la UB i director de la Càtedra Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca, i de Joan Cuscó, coordinador del curs Persuasió i seducció en la comunicació del vi i conservador de l’Arxiu Musical de Vinseum.


Durant l’acte, Xell Montserrat va agraïr a la UB la possibilitat d’oferir formació superior a través de la Càtedra Llorenç i Barba i va destacar també la represa dels cursos presencials dels Juliols de la UB a Vilafranca, fent èmfasi en el fet que Vilafranca continuï acollint un curs vinculat al món del vi “que referma Vilafranca com a capital vitivinícola del país i en reforça la projecció nacional a través de la cultura”.

A més, va remarcar que per primera vegada s’imparteixi un curs vinculat a la filosofia gràcies a la Càtedra Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca. “Tot plegat vincula patrimoni i coneixement. Els cursos són una oportunitat de conèixer el territori de la mà de ponents amb molta expertesa i reconeixement”, va afirmar la regidora.

Joan Cuscó va voler recordar que el curs sobre cultures del vi que enguany tractarà sobre comunicació, combinarà, com sempre, classes teòriques, pràctiques i visites a cellers. El curs abordarà com es comunica el vi des de diferents vessants: les etiquetes, el disseny, les ampolles, però també com es comunica des de diferents territoris o com es treballa per arribar als joves. Cuscó explicava que, gràcies al suport de l’Ajuntament l’alumnat que sigui de Vilafranca pot accedir a la gratuïtat d’algun dels dos cursos.

En relació amb el curs El món moral, Josep Montserrat explicava que consistirà essencialment un seminari de lectura del text del pedagog, teòric de l’educació i historiador Alexandre Galí que porta el mateix títol. Es tracta de tres assajos escrits entre 1936 i 1939, recentment publicats, a partir dels quals es reflexionarà sobre el bé i el mal amb tots els assistents. El director de la Càtedra Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca anunciava que aquest segon curs neix amb la voluntat de continuïtat.

També et pot interessar

Comentaris