Govern i oposició del Vendrell s’enfronten per l’estació de bombeig de Sant Salvador

L’estació de bombeig fa uns mesos en una posada en funcionament com a prova.
31/05/2021 - 19:35h

No ha prosperat la petició de tres grups per reclamar a l’empresa constructora que repari l’obra ni la reprovació a la regidora de Platges

El ple de l’Ajuntament del Vendrell de caràcter monogràfic i extraordinari sobre la polèmica estació de bombeig de la plaça de les Palmeres del barri marítim de Sant Salvador, reclamat pels grups de l’oposició Som Poble-ERC, Primàries Catalunys i Podem-El Vendrell, ha acabat aquest dilluns a la tarda sense que prosperés cap de les tres propostes presentades.

D’una banda, els tres grups ponents han reclamat, finalment sense obtenir el vist-i-plau del govern local, que l’Ajuntament del Vendrell demanés al Ministeri de Transició Ecològica la reparació dels “vicis ocults” en la instal·lació de l’estació de bombeig fa uns quinze anys.

Tampoc no ha prosperat per l’oposició del govern la proposta de resolució perquè es redacti un informe jurídic i un Pla de Manteniment sobre la instal·lació, amb la voluntat de conèixer si l’administració local és o no titular de la instal·lació i, per tant, s’ha de fer càrrec del seu manteniment o aquest és de l’Estat.

Finalment, i en el tema que ha suscitat més polèmica política i que fins i tot ha monopolitzat bona part del debat en els dos primers punts i ha provocat el vot contrari també del govern vendrellenc, no ha prosperat una reprovació de l’actuació de la regidora de Platges, Bàrbara Peris, sobre l’existència d’un informe sobre l’estació de bombeig que hauria d’evitar la inundació de bona part del litoral de Sant Salvador en dies d’aiguats i que mai no ha arribat a funcionar correctament.

Pel que fa al posicionament d’oposició i govern en els diferents punts, des de l’oposició s’ha reiterat la petició que l’Ajuntament del Vendrell reclami a l’empresa constructora de l’obra que repari les filtracions d’aigua marina a les canonades de desaigua i que suposadament han impedit el correcte funcionament de tot el sistema des de la seva construcció; a més de reparar dues de les sis bombes existents i que no funcionen.

A més, l’oposició ha acusat la regidora de Platges d’amagar informació tècnica i jurídica sobre l’estació de bombeig i ha criticat que, precisament en un ple on hauria de donar explicacions, “sembla que se li hagi menjat la llengua el gat”, en paraules del regidor Josep Maria Llasat (Primàries).

En aquest sentit, val a dir que Bàrbara Peris (AVP-FIC) no ha intervingut gens al ple i que ha estat el seu company de govern Christian Soriano (PSC) l’encarregat de debatre amb l’oposició. Soriano ha acusat els tres grups de demanar un ple extraordinari i sobre l’estació de bombeig de Sant Salvador per “oportunisme polític” i amb la suposada voluntat d’erosionar l’equip de govern, ha negat que sigui un tema prioritari enmig d’una pandèmia sense precedents i ha defensat la feina del govern en aquest i altres temes de gestió municipal.

La suposada manca de formes i de respecte entre regidors també ha estat present en bona part del debat polític, celebrat de manera telemàtica com és habitual per la pandèmia de la Covid-19.

Al final del ple, l’oposició ha dit “no entendre” perquè el govern no votava a favor de demanar a l’empresa constructora que repari el que no funciona d la instal·lació de Sant Salvador ni tampoc l’informe jurídic sobre la titularitat de l’obra en qüestió, i també ha criticat que el tercer punt del ple -la reprovació a la feina de la regidora- servís d’argument per “anar en contra dels interessos del Vendrell”.

El regidor Christian Soriano ha defensat, de la seva banda, que “tots els grups” volen el millor pel Vendrell i ha reiterat que el vot del govern “hauria pogut ser un altre” si no s’hi barregessin suposats interessos polítics de l’oposició per desgastar el govern.

També et pot interessar

Comentaris