Torna el Poesia a les Caves a Sant Sadurní, del 7 al 28 de maig

FOTO: AJUNTAMENT
27/04/2021 - 17:02h

Una dotzena de poetes participaran al festival que enguany incorpora nous espais com els cellers Codorníu i Fontpinet, o el pati de Can Guineu

Del 7 al 28 de maig Sant Sadurní acollirà de nou el Festival Poesia a les Caves, una iniciativa impulsada pel poeta sadurninenc Santi Borrell i la regidoria de Cultura de l’Ajuntamen, que l’any passat no es va poder dur a terme a causa de la crisi sanitària.

La d’enguany és la 13ena edició d’un festival consolidat que cada divendres de maig farà vibrar la poesia en la penombra de les caves, en aquesta ocasió amb una novetat: la darrera de les sessions tindrà lloc al Pati de Can Guineu, un espai que a partir de finals de maig es convertirà en un punt neuràlgic de les activitats de la vila.

Els recitals es faran els divendres 7, 14, 21 i 28 de maig a les 20h; el divendres 21 també s’ha programat una sessió  de Poesia infantil a les caves, a càrrec dels infants participants al Taller de Poesia Infantil realitzat a la Biblioteca.

Un any més el cartell l’ha dissenyat l’artista sadurninenc Alonso Castellanos.

Presentació del festival

Dilluns, l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i la regidora de Cultura, Marta Castellví, juntament amb el director del festival, Santi Borrell i representants de les caves Jaume Giró i Giró, Codorniu, Recaredo i Fontpinet van presentart el cartell del festival.

L’alcalde i la regidora van agraïtr l’esforç de totes les persones que faran possible aquest esdeveniment cultural en una iniciativa de col·laboració público-privada que aposta per la Cultura, malgrat les circumstàncies. Aquest any s’han incorporat a la iniciativa Codorniu i Fontpinet, mentre que Jaume Giró i Giró i Recaredo ja fa anys que aposten per la poesia a les caves.

El director del Festival, Santi Borrell, ha dit que el festival reivindica “la poesia catalana que és la poesia en llengua catalana, la poesia viva, portant als propis poetes que llegeixen la seva obra. “.

Borrell ha explicat la voluntat d’apostar per poetes i poetesses en actiu, des d’una òptica d’estils diversos i pels poetes del territori “ja que el Penedès és una regió de grans poetes. Aquest festival també vol reivindicar el paper de la dona, de la creació femenina, amb una presència destacada”.

Un dels objectius del festival és també la promoció de la lectura, per la qual cosa l’obra dels autors es podrà adquirir durant les sessions del festival, per tal que els versos que ressonin a la profunditat de les caves els divendres es puguin assaborir després amb calma a cada casa.

També et pot interessar

Comentaris