L’Escola d’Enoturisme i l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells es coordinen per a la professionalització del sector

26/04/2021 - 20:35h

L’objectiu compartit dels dos centres és formar professionals que puguin integrar-se en el sector amb competència

L’Institut de FP d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a l’Enològica de Vilafranca, i l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech–Espiells, dos centres educatius coneixedors de la realitat del territori, treballen coordinadament per oferir una formació professional de qualitat als seus alumnes, des d’un punt de vista sectorial.

L’objectiu compartit dels dos centres és formar professionals que puguin integrar-se en el sector amb competència i atenent als requisits d’innovació i de resposta a les seves necessitats.

Els respectius plans de formació poden configurar una oferta professional complementària, amb l’objectiu de donar-la a conèixer i de presentar opcions de desenvolupament professional als seus alumnes. Des de fa uns anys s’organitzen visites als centres i de presentació dels cicles i els projectes de formació que s’estan desenvolupant en cada cas.

Enguany, donada la situació sanitària,  aquesta doble sessió de presentació als alumnes d’un i l’altre centre es va fer online la setmana passada. En cada cas les direccions dels centres van presentar als alumnes els projectes que s’estan desenvolupant i les diverses opcions que posen a l’abast.

Ester Garcia, la directora de l’Escola d’Enoturisme, va explicar la sessió informativa del CFGS Guia, informació i assistència turística, especialitzat en el Perfil Professional d’Enoturisme impartit, amb modalitat DUAL i amb 1000 hores de pràctiques remunerades, a l’alumnat del CFGS de Viticultura i del CFGS de Màrqueting Enològic de l’Escola Espiells.

Aquesta sessió es va realitzar amb un doble objectiu. Per una banda, l’Institut de FP d’Enoturisme es presentava com a centre per realitzar les pràctiques en el grau de Màrqueting Enològic que ofereix l’Escola d’Espiells i, per l’altra, donar a conèixer altres espais de formació professional per complementar els estudis que ja han realitzat els alumnes a l’escola de Sant Sadurní.

En finalitzar la primera sessió, el director de l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech–Espiells, Pau Martín, va presentar als alumnes de CFGS Guia, informació i assistència turística de l’Institut de FP d’Enoturisme el pla de formació dels dos CFGS del centre: el de Vitivinicultura i el de Màrqueting Enològic.

Les direccions de les dues escoles s’han coordinat per tal de complementar la seva formació amb un cicle que se centra en les elaboracions de vins, en el cas de l’Escola d’Espiells, amb l’altre que enfoca la part enoturística i de promoció turística, com és el cas de l’Escola d’Enoturisme.

Segons Ester Garcia, és important que els alumnes “tinguin coneixement  dels espais de formació per tal de millorar el perfil professional i així augmentar les opcions d’inserció al mercat laboral”.

Nova jornada de portes obertes

El proper 15 de maig es durà a terme la segona jornada de portes obertes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme, a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Enguany, les jornades de portes obertes tindran un format més reduït per poder garantir el compliment de la normativa de prevenció de la COVID, per a la qual cosa cal  reservar plaça. La inscripció és imprescindible per poder-hi assistir. La inscripció es pot fer a través de la web www.escolaenoturisme.cat

També et pot interessar

Comentaris