Aprofitem el moment

19/02/2021 - 10:07h

Jordi Parellada

Els resultats electorals d’aquest cap de setmana han mostrat diverses evidències:

Primera: extrema dreta

S’ha permès, durant molts anys, amb tota la parsimònia, l’existència de l’extrema dreta, i ara ha irromput al Parlament amb la seva cara més descarada (fins ara, camuflada en altres partits). Caldrà ignorar-los del tot i no donar-los veu. D’acord, TV3?

Segona: Covid-19 i eleccions, mala simbiosi

Hi ha un gran respecte per la pandèmia i, malgrat haver fet un bon plantejament sanitari a meses i col·legis per exercir el vot amb unes mínimes condicions, no era el millor moment, i ha fet més por que mai (gran abstenció).

Tercera: data interessada

Es va fixar una data electoral pels interessos partidistes del govern central (per segona vegada), i no els ha sortit del tot bé. És clar que, a manca dels pactes de govern, mai es pot dir blat…

Quarta: més forts que mai!

L’independentisme continua més viu i fort que mai. Els resultats ho avalen, amb més del 50% dels vots i escons al Parlament.

Cinquena: males arts

La Fiscalia i els poders de l’Estat reprenen les seves –males– arts després dels resultats no desitjats (recurs contra el tercer grau dels presos polítics, tancament de Pablo Hasél…).

Reflexió i acció

A partir d’aquí, comença la reflexió per als partits independentistes, i serà necessari i imprescindible palpar les evidències dels passos cap a la independència de manera immediata.

Els recomanaria oblidar-se de disputes internes i romanços; de si això ho has de fer tu o si això ho faig jo… Cal anar a l’una i de cara al gra.

El poble ha tornat a parlar alt i clar. Que els partits compleixin!

També et pot interessar

Comentaris