Vilafranca invertirà 8 milions d’euros en actuacions urbanístiques a diversos barris

El tinent d’alcalde de Vilafranca Francisco Romero i l’alcalde, Pere Regull, a la roda de premsa d’aquest dimarts per explicar l’actuació urbanística prevista a la vila.
16/02/2021 - 15:00h

El govern anuncia el calendari dels projectes que començaran per la remodelació del carrer Comerç a partir del maig

L’Ajuntament de Vilafranca afrontarà a partir d’aquest mateix any 2021 una important actuació urbanística per a la millora de diversos barris de la vila i que suposarà una inversió rècord, de 8 milions d’euros, en un àmbit de més de 26.000 metres quadrats. Aquest dimarts al matí, l’alcalde, Pere Regull, i el tinent d’alcalde d’Acció territorial i Serveis urbans, Francisco Romero, han detallat en roda de premsa les característiques i, sobretot, el calendari per a la licitació i execució dels projectes, que s’allargarà entre aquest any i el 2023.

“Creiem que ara és fonamental que es facin les actuacions previstes perquè la crisi sanitària i econòmica ha comportat una aturada de molts sectors i convé crear llocs de treball, reactivar l’economia i no quedar-nos aturats”, ha resumit d’entrada l’alcalde. Pere Regull també ha volgut remarcar que aquesta “inversió més alta a la vila en molts anys” serà possible d’executar en un moment de recessió perquè els darrers anys “hem dut a terme una administració que ha deixat un ajuntament (econòmicament) molt musculat, fins el punt de poder invertir 8 milions d’euros al carrer després d’una important crisi”.

“Els darrers 10 anys han baixat els ingressos uns 70 ó 80 milions d’euros”, ha dit també l’alcalde de Vilafranca, que ha continuat per apuntar que les inversions en serveis han de passar ara a una reactivació econòmica amb actuacions urbanístiques.

Finalment, Regull ha dit que tota aquesta inversió posarà Vilafranca en una “pole position, en primera línia. El moment ens reclama una reactivació econòmica que passi per donar feina a les empreses del territori, al teixit comercial i que es creïn llocs de treball”.

Tot seguit apuntem el calendari d’actuacions en diversos espais de la ciutat i que seguiran l’objectiu de millorar integralment carrers i places, per exemple, amb una ampliació de voreres, adequació dels escorcells dels arbres i ampliació de carrils bicis i espais per als vianants allà on es pugui.

Plaça i carrer del Carme i voltants. El projecte en aquesta zona preveu una renovació de la xarxa de clavegueram, en el marc d’una partida d’1,5 milions d’euros per a aquest tipus d’intervencions, aquest mateix any; i la intervenció urbanística es farà el 2022. A més, també s’actuarà entre aquest 2021 i el primer trimestre del 2022 als carrers de la Lluna, Puigmoltó i Sant Jocund. L’Ajuntament preveu donar veu als veïns perquè puguin participar en el procés de millora de la zona.

Barri de la Girada. El primer trimestre del 2022 és previst que es faci una millora en la rambla d’aquest barri, que data de la dècada dels anys noranta del s.XX.

Poble Nou. Al barri del Poble Nou, segons ha explicat Francisco Romero, es preveu a partir del principi del 2022 una millora urbanística al carrer Tossa de Mar com a artèria comercial rellevant, a més dels carrers Germanor i Soledat. El projecte preveu, per exemple, lligar aquesta àrea amb el carril bici que prové de la zona esportiva i també enllaçar amb la zona del carrer Comerç.

Sant Julià. En aquest barri el consistori vilafranquí invertirà en una millora del carrer Sant Julià, des del carrer Oriol fins al de Joan XXIII, alhora que també actuarà aquest mateix any 2021 en un tram del carrer Sant Pere i en un tram de vorera del carrer General Prim.

Carrer Comerç. La intervenció urbanística en aquesta zona és la que s’iniciarà abans, el mes de maig.

Tots aquests projectes urbanístics a banda, l’Ajuntament de Vilafranca també contempla atorgar ajuts per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en propietats privades, instal·lar-ne a l’edifici de l’Ateneu Municipal de la plaça Penedès i, donat el cas, ja establirà el destí dels fons europeus per a la reactivació econòmica post Covid-19 que puguin arribar al municipi. De moment, el govern local no ha reservat cap partida concreta a l’espera de saber la quantia d’aquests fons.

Tot seguit adjuntem informació publicada sobre algunes de les actuacions a les quals aquest dilluns se’ls ha concretat un calendari.

També et pot interessar

Comentaris