El CCBP demana que el Bus Exprés uneixi les àrees urbanes de Barcelona i Tarragona

03/12/2020 - 18:08h

El ple del Consell insta la Generalitat a dotar de pressupost la Mesa per a la industrialització del Penedès

El darrer Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès, celebrat ahir dimecres 2 de desembre, va aprovar per unanimitat la moció que demana la implementació del servei de BUS EXPRÉS que uneixi la comarca amb les àrees urbanes de Barcelona i Tarragona directament. Les línies de bus exprés connecten directament, a diferència del transport clàssic interurbà, territoris amb pols d’atracció, gran àrees urbanes com poden ser Barcelona i Tarragona.

Actualment aquest servei impulsat des del Departament de Mobilitat de la Generalitat és gairebé residual a la nostra comarca. En la moció aprovada es demana la millora d’aquest servei directe amb el Camp de Tarragona, i que connecti el Baix Penedès les ciutats de Tarragona i Reus, l’aeroport i l’estació de l’AVE.

Però sobretot cal ser conscients que el Baix Penedès té igual o major connectivitat i interacció amb Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. En aquest cas l’oferta de Bus Exprés és inexistent, i existeix una necessitat, sobretot veient la manca de fiabilitat i la poca competitivitat del servei de Rodalies Barcelona. Per això es reclama la implementació d’aquest servei entre el Vendrell i Barcelona i també amb la Universitat Autònoma. 

El President del Consell Comarcal Joan Sans va destacar que aquesta és una demanda històrica del territori: “som una comarca amb una mobilitat laboral elevada que està penalitzada pels peatges i el mal funcionament general de les línies de rodalies, tan de l’interior com de la costa. Necessitem urgentment un  servei públic de transport eficient que ofereixi oportunitats”. Per la seva banda, el Vicepresident Jaume Casañas va afegir que “aquesta alta mobilitat laboral, sovint és obligada per la falta d’oportunitats al territori”. I en aquest sentit va afegir que “des del Consell Comarcal apostem per la Taula Mobilitat de la Vegueria Penedès per definir les polítiques de transport públic al territori que siguin harmonitzades i eficients.”

A més, també es va aprovar la moció conjunta amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per instar a la Generalitat de Catalunya a posar en marxa i dotar pressupostàriament la Mesa per a la industrialització del Penedès i el Pla de xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès, davant del procés de deslocalització i tancament d’indústries que està patint actualment.

També et pot interessar

Comentaris