La consellera Meritxell Budó inaugura el Cavatast reivindicant el valor del cava

Avatar
02/10/2020 - 19:30h

La titular de Presidència ha inaugurat el Cavatast a la Fassina de Can Guineu, destacant la importància que el cava té per a Catalunya

El Cavatast ja està en marxa. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha inaugurat la Mostra de Caves i Gastronomia aquest divendres a la tarda, en un acte tancat el públic, i en què ha reivindicat el valor del cava

Budó ha dit que el Cavatast és un acte de “celebració de la voluntat del sector a seguir projectant”, i ha assegurat que l’acte també serveix per reivindicar la bona feina del sector “lluitant contra les dificultats, com sempre heu fet”.

Durant la inauguració la consellera també s’ha referit a la inhabilitació del president Quint Torra. Meritxell Budó ha dit que la setmana ha estat “trista i difícil”, tot i que ha deixat clar que el govern estarà al costat del sector “tot i l’embat contra les institucions catalanes”.

PUBLICITAT

L’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, ha destacat la importància de celebrar el Cavatast per “mostrar les nostres arrels”, ha dit, deixant clar que per organitzar la mostra s’han tingut en compte totes les mesures de seguretat necessàries en temps de pandèmia.

Ton Amat, regidor de Turisme de Sant Sadurní, ha remarcat la necessitat de fer valdre tota la cadena de producció del cava perquè tothom visqui amb “dignitat”, i ha destacat importància de preservar el paisatge.

En aquest sentit, Amat li ha demanat a la consellera Budó que escolti el territori abans de prendre decisions “importants” com el Quart Cinturó, una infraestructura que el regidor considera que “no podem deixar que tirin endavant”.

PUBLICITAT

Cava solidari

Durant l’acte d’inauguració del Cavatast també s’ha presentat l’ampolla solidària que han creat conjuntament la Confraria del Cava i Càritas, amb l’objectiu de recaptar beneficis per l’entitat benèfica.

Habitualment, la Confraria i Càritas celebraven el Sopar Solidari del Cava, que en totes les seves edicions havia recaptat més de 100.000 euros. Aquest any, la Covid-19 ha obligat a suspendre la celebració.

Així, a través del “Cava amb cor”, la Confraria donarà 2 euros de la venda de cada ampolla a l’entitat solidària. Se n’han produït 6.000 ampolles, i 17 cellers han participat en la iniciativa. El cava es vendrà en diversos establiments comercials.

També et pot interessar

Comentaris