El Cavatast més proper

La rambla Generalitat no s’omplirà enguany amb els visitants del Cavatast, que aquest 2020 seran als cellers. FOTO: CAVATAST
Eva López
02/10/2020 - 15:37h

Sant Sadurní estrena la mostra aquest divendres amb un format completament diferent per adaptar-se a les exigències de la pandèmia

Sant Sadurní no es va aplacar quan va saber que el Cavatast d’enguany no podria ser com el de sempre. Lluny de renunciar a una de les seves activitats més populars, la Regidoria de Turisme va decidir tirar-la endavant, i fer-ho en un format completament diferent de l’habitual.

Les ganes que l’Ajuntament va posar per organitzar la proposta han estat directament proporcionals a la resposta del públic, i la Mostra de Caves i Gastronomia -que s’inaugura aquest divendres a la tarda- gairebé ha penjat el cartell de complet.

Una de les principals novetats de 24è Cavatast és que la fira es trasllada del carrer als cellers. A quatre caves, en concret. Freixenet, Codorníu, Vilarnau i Canals i Munné seran les amfitriones de la proposta, que enguany acollirà unes 1.200 persones, molt lluny dels 30.000 visitants que habitualment rep el Cavatast.

PUBLICITAT

El que sí que es manté són les degustacions. A cada celler hi haurà una representació de diferents caves i restauradors sadurninencs, que permetran als assistents fer-se una idea de la gran oferta que hi ha al municipi de tots aquests productes.

Des d’aquest divendres i fins diumenge s’han programat 16 tastos, quatre en cada un dels escenaris del Cavatast. A cada sessió hi podran assistir unes 80 persones, que s’hauran d’agrupar en un màxim de sis persones, que és el que permet la normativa.

Quan es va presentar la mostra, la Generalitat encara permetia les trobades de grups de deu, i això ha obligat als organitzadors del Cavatast a adaptar-se una vegada més, tal com ho ha fet per redefinir el seu format.

Al distanciament social, els assistents als tastos del Cavatast també hi hauran de sumar altres mesures de seguretat, com l’ús de la mascareta, el gel hidroalcohòlic, o la presa de temperatura corporal, que es farà abans d’accedir a cada un dels recintes.

PUBLICITAT

“Ara la gent ja està acostumada a tot això. No creiem que generi problemes”, ha dit el regidor de Turisme, Ton Amat, assegurant que no s’ha escatimat gens en el protocol per garantir la seguretat dels assistents

Més proximitat
Un dels punts que més s’ha destacat del Cavatast d’enguany és la proximitat dels elaboradors i els restauradors que participen en la mostra amb els visitants.

Els anys anteriors, la gran afluència de públic que hi havia impedia, en moltes ocasions, que els clients poguessin conversar amb els expositors sobre els seus productes. Ara, amb l’aforament limitat, serà molt més fàcil.

Potser aquesta proximitat és un dels factors que es queda la Regidoria per aplicar al Cavatast, que l’any que ve podria adoptar algunes de les característiques d’aquesta edició. Malgrat tot, l’objectiu de la Regidoria és que el 2021 la Mostra de Caves i Gastronomia torni al format que l’ha fet popular i que cada any és capaç d’atreure milers de visitants fins a la capital del cava.

També et pot interessar

Comentaris