Turisme nuclear

15/09/2020 - 10:59h

Daniel Garcia Peris

Record a les víctimes de l'accident nuclear de #Txernòbil en el seu 29è aniversari per l'associació Belarús #Gelida #Penedès

No parlem de visitar una central nuclear, tot i que de ben segur que tindria interès conèixer el seu funcionament de primera mà, tant la seva producció com els seus perills. Fins i tot hi ha qui abans de la pandèmia es deixava seduir pel fosc encant d’algunes de les seves tràgiques conseqüències. Un dels millors exemples va ser l’accident de Txernòbil, començant per la sala de control del reactor i acabant per la ciutat fantasma de Prípiat. Tampoc parlem del turisme radioactiu, visitant tot tipus de localitzacions i elements històrics vinculats a l’energia atòmica. Des de l’Enola Gay, l’avió B-29 que va llençar la bomba d’urani enriquit “Little Boy” sobre Hiroshima -el qual rebia més d’un milió de visitants a l’any- fins als diversos escenaris de proves nuclears a deserts i oceans d’arreu del món.

PUBLICITAT

Parlem del nou turisme que ens hem vist abocats aquest estiu. Per una banda molt més proper en la distància pel tal de reduir la mobilitat i les limitacions per travessar les fronteres a causa de les mesures per evitar la propagació de la Covid-19. Però sobretot és la crida de les autoritats sanitàries a reduir la interacció social, per tal de contenir el coronavirus, la que sembla no encaixar amb la necessitat d’activar l’economia i la mateixa essència de la promoció turística. El turisme és una de les activitats econòmiques més transversals de la nostra societat. L’aturada en sec que va provocar el confinament va tenir uns efectes devastadors per a les famílies. Ara doncs és el moment de realitzar aquest difícil equilibri de practicar el turisme amb la mínima socialització possible, amb el nucli de persones més petit i als espais més oberts possibles. Tot un repte de primer ordre on el Penedès té tots els atractius per ser una destinació clau en el context actual.

També et pot interessar

Comentaris