Tasques que podem fer en cinc minuts

14/08/2020 - 11:18h

Annabel Ricarte

Moltes vegades deixem de fer alguna tasca pensant que ens portarà molt de temps, de manera que decidim posposar-la, i aleshores s’acumula amb d’altres.

David Allen, autor del llibre Getting things done (traduït al castellà com Organízate con eficacia), ens dona la clau per treballar diligentment. Ens parla de cinc processos d’organització i d’una metodologia per posar-ho en pràctica. Ara, ens basarem en el procés quatre (“Fes-ho ara” o la “llei dels dos minuts”). Cal dir que dos minuts són simbòlics: poden ser tasques de menys de deu minuts.

Aquest mètode el podem extrapolar a les nostres llars per organitzar-nos i ser més productius. 

Les microtasques són feines que podem fer en cinc minuts o menys. Per començar, ens podem ajudar d’un temporitzador per saber el temps que hi dediquem. D’aquesta manera, podem veure el temps real d’execució.

La suma de microtasques ens farà ser més productius. En canvi, la suma de microtasques no realitzades serà la que generarà caos i desordre. 

Petites tasques que podem fer:

Aprofitar cinc minuts al dia per posar ordre a la nevera, és a dir, treure’n el menjar malmès.

Recollir  i netejar la taula on treballem un cop finalitzada la tasca (un cop tornem a iniciar l’activitat, això ens farà ser més productius i estar més centrats).

Abans d’anar a dormir, deixar el menjador recollit (quan ens llevem, agrairem trobar-ho tot ordenat).

Recollir la cuina després dels àpats (al següent àpat trobarem la cuina neta i recollida).

Deixar una rentadora programada. 

Fer el llit cada dia (és important per començar el dia com a primera tasca).

Desfer-nos d’algun objecte en què prèviament ja hem pensat.

Recollir el bany després d’utilitzar-lo. 

Aquestes són algunes de les moltes tasques que podem fer. La importància de tenir i mantenir rutines ens ajudarà que tot sigui més fàcil i deixarem de fer grans maratons de neteja que, al final, el que ens provoquen és que moltes tasques se’ns facin una muntanya. Finalment, cal recordar que la clau de l’èxit de posar en pràctica qualsevol mètode és el canvi de mentalitat.

També et pot interessar

Comentaris