Vilafranca reuneix la Comissió de la Verema per prevenir riscos amb la Covid-19

Pere Regull, alcalde de Vilafranca, en la trobada virtual de la Comissió de la Verema. FOTO: AJUNTAMENT
Avatar
17/07/2020 - 20:00h

En la trobada s’ha acordat la creació d’una comissió permanent que elaborarà uns protocols d’actuació per garantir una collita segura

L’Ajuntament de Vilafranca ha reunit virtualment la Comissió de la Verema de l’Alt Penedès que des de fa més de 25 anys aglutina un ampli ventall d’institucions i organitzacions (sindicats de treballadors, organitzacions agràries i l’administració pública) que aborden un treball concertat amb motiu de la collita del raïm.

La finalitat de la comissió és que la verema es desenvolupi en les millors condicions possibles per als treballadors, els viticultors i la ciutadania de Vilafranca i de la comarca del l’Alt Penedès.

PUBLICITAT

Enguany aquest treball concertat té més sentit que mai tenint en compte la pandèmia de la COVID-19 i la necessitat de minimitzar riscos de contagi amb la vinguda de temporers de fora de les comarques tradicionalment vitícoles.

A més dels que hi assisteixen normalment, a la Comissió de la Verema s’hi ha convocat expressament representants tècnics del Departament de Salut, encapçalats pel gerent de l’Àmbit Metropolità Sud, i també hi han estat presents representants dels Departaments d’Agricultura i de Treball, Afers Socials i Famílies.

PUBLICITAT

En la reunió, els assistents han exposat les diferents visions sobre una campanya de la verema que enguany es durà a terme en el context de la COVID-19. Un dels acords de la reunió ha estat la creació d’una comissió permanent que elaborarà uns protocols d’actuació per a una verema segura des del punt de vista de salut pública, que haurà de validar el plenari de la comissió.

També et pot interessar

Comentaris