Turisme Km 0

La vinya, element més present en el paisatge penedesenc. (Fotografia: Maria Rosa Ferré)
16/07/2020 - 19:16h

Les comarques de l’Alt i el Baix Penedès brinden una infinitat de propostes per gaudir de l’entorn

Arriba el bon temps i l’època de vacances. Tothom comença a organitzar-se per descansar, però, a la vegada, aprofitar els dies al màxim per conèixer nous indrets i propostes per passar una bona estona. Enguany, la incertesa pel que fa als viatges a l’estranger per la crisi sanitària de la Covid-19 fa que pensem més en les opcions que tenim més a prop i, per tant, que apostem per fer turisme de proximitat. I és que no cal fer centenars o milers de quilòmetres per gaudir d’experiències interessants.

Ara sembla, doncs, el moment ideal per descobrir racons que no coneixem tot i tenir-los ben a la vora, sempre complint la normativa sanitària i de protecció.

El 3d8 us proposem en 13 pàgines un conjunt de visites per l’Alt i el Baix Penedès que poden durar només unes hores, un dia o fins i tot un cap de setmana, sempre segons els interessos i possibilitats de cadascú. Però totes mereixen la nostra atenció per convertir-nos en profetes de la nostra terra.

Alt Penedès
A l’Alt Penedès fem referència a les visites que es poden fer a Vilafranca gràcies a la feina de l’Oficina de Turisme i de l’empresa Gust a Terra; a Sant Martí, val la pena visitar el seu Conjunt Monumental, com també l’església de Sant Valentí de les Cabanyes, el Parc dels Talls de Vilobí, o fer una ruta entre el Foix i les Dous, a Torrelles, fer un viatge ben especial amb el funicular de Gelida o descobrir la ciutat medieval que s’amaga al cor del Penedès, a Olèrdola, de la mà del Museu d’Arqueologia.

En les 13 pàgines del monogràfic dedicat al turisme oferim també propostes ben diverses per visitar Olesa de Bonesvalls, Mediona, Pontons, Castellet i la Gornal, Subirats i Olèrdola, a banda del senderisme per Santa Margarida i els Monjos o una ruta pels racons d’Avinyonet.

També hi ha racons interessantíssims a Torrelavit, Sant Quintí, Font-Rubí, Santa Fe, Vilobí, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Cugat Sesgarrigues i Sant Pere de Riudebitlles.

A més, cal apuntar-se també a l’agenda la possibilitat de fer activitats vinculades al món del vi i dels formatges amb Xerigots, la Carretera del Vi o totes les propostes que ofereix Vinseum, a Vilafranca.

Finalment, des d’Enoturisme Penedès presenten 10 experiències al Penedès que val molt la pena tenir en compte.

Baix Penedès
Al Baix Penedès cal fer una ullada a tot el que es pot fer a l’Arboç, a Albinyana i a Cunit, o també les grans propostes que té per a aquest estiu el Museu Pau Casals de Sant Salvador i les que ens presenta també la Diputació de Tarragona.

Tot plegat en més d’una trentena d’idees per viure el Penedès des de dins. Ara només toca gaudir-ne!

Llegeix íntegrament el monogràfic dedicat al turisme pel Penedès clicant aquí.

També et pot interessar

Comentaris