El PSC porta al Parlament la defensa dels viticultors del Penedès

Una vinya de la DO Penedès. (Foto: Maria Rosa Ferré).
Avatar
15/07/2020 - 10:50h

La Comissió d’Agricultura aprova una proposta que remarca la necessitat que el raïm es pagui a un preu digne

La Comissió d’Agricultura del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució presentada pel grup socialista en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i del vi del sector vitivinícola del Penedès.

PUBLICITAT

Maria Jesús Sequera, consellera del PSC al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), ha explicat que “arran de la polèmica, sorgida les darreres setmanes, sobre els preus del raïm que pagaran les empreses majoristes del sector del cava vàrem decidir portar aquesta qüestió al Parlament per tal de defensar un sector essencial per al conjunt del Penedès.”

En aquest sentit, la consellera socialista ha volgut deixar clar que “per al PSC garantir la viabilitat del sector i de la pagesia és un element medul·lar i innegociable. Està en el nostre ADN polític. Ara bé, per a fer-ho efectiu, cal que l’actual Govern de Junts per Catalunya i ERC implementin una política real de desenvolupament del territori pel conjunt del Penedès.”

Així, la proposta de resolució socialista insta al Govern de la Generalitat a defensar les funcions socials, territorials i de futur que tant el sector de la vinya com el conjunt de la pagesia representen per al Penedès.

En conseqüència, es demana la constitució d’una taula de treball del Penedès que reuneixi tots els sectors i agents implicats a fi i efecte que puguin debatre sobre el preu del raïm i el futur del model de la vinya al Penedès.

PUBLICITAT

“No podem perdre el temps ni dilatar més la presa de decisions. Necessitem definir les estratègies de futur per a la pagesia, promoure el Penedès i potenciar el turisme sostenible a tot el nostre territori”, ha argumentat Maria Jesús Sequera.

“Això vol dir enfortir la pagesia i dignificar el treball del camp, com a sector clau i estratègic de present i de futur per a la nostra terra”, ha reblat.

En darrer terme, la proposta del PSC insta al Govern català a seguir fent de mitjancer entre els productors i les grans empreses del sector de la vinya a fi i efecte d’aconseguir que no es posi el preu del raïm per sota del seu cost de conreu.

En relació a aquesta qüestió Maria Jesús Sequera ha emfatitzat que “els i les socialistes volem ser la veu de defensa de les comarques del sud al Parlament i a tots els òrgans legislatius. No és una frase feta, és una realitat constatable.”

“Per això hem decidit portar aquesta qüestió al Parlament i per això seguirem portant tot el que considerem necessari per garantir que el conjunt del Penedès sigui una terra d’oportunitats i de progrés per als seus habitants”, ha conclòs la consellera comarcal del PSC al Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris