‘L’art de llençar’

10/07/2020 - 09:08h

Annabel Ricarte

L’art de llençar és un llibre de l’autora Nagisa Tatsumi, nascuda al Japó. Escriptora i educadora, en l’obra parla d’una filosofia de l’ordre domèstic, aprofundint al mateix temps en els objectes o béns materials que posseïm.

En la majoria dels casos vivim envoltats de molts objectes que hem anat acumulant al llarg dels anys, sense parar a pensar per què els tenim o quin servei ens estan donant.

Per què ens costa tant, llençar? El cert és que els motius més importants són la por a tornar-ho a necessitar i l’aferrament intrínsec que tenim als objectes.

El fet de tenir possessions en la societat actual ens fa sentir realitzats.

Tatsumi ens dona una lliçó de com llençar i com deixar d’adquirir i acumular. A partir de diferents reflexions, serem capaços de desfer-nos dels objectes de manera alliberadora. Algunes preguntes com: “Ho necessito sovint?” o “Això lliga amb el meu estil de vida actual?” ens ajudaran a l’hora de fer el triatge.

Per dur-ho a terme, és molt important fer un canvi de mentalitat. Això no vol dir que haguem de llençar les nostres pertinences a la brossa: l’acte de llençar pot passar per vendre, regalar i fins i tot reciclar per donar una altra vida o oportunitat a l’objecte. Un cop fet això, ens recomana adoptar un estil de vida amb menys possessions i enfocat a comprar l’indispensable per protegir el medi ambient. Hi ha algunes recomanacions que ens poden ajudar a fer-ho.

En primer lloc, decidir per on començarem. Podem iniciar el procés en un calaix de la cuina, ja que pot ser un bon entrenament per anar avançant de mica en mica.

No hem de buscar excuses. A l’hora de llençar, hem de prendre decisions per avançar a un bon ritme. 

A més, cal pensar que el fet d’aprendre a llençar ens millorarà la vida. Viure més lleugers de pertinences farà que no siguem tan esclaus dels nostres objectes i serà més senzill mantenir l’ordre, sens dubte.

Per finalitzar, hem de recordar que “no ens fa falta espai, sinó que ens sobren coses”.

També et pot interessar

Comentaris