Els pagesos demanen ajuda per fer front a la crisi del míldiu

Un tractor ensulfatant una vinya al Penedès.
04/07/2020 - 18:00h

El sindicat Unió de Pagesos denuncia que “en molts casos” hi ha viticultors que enguany perdran tota la collita

El sindicat agrícola Unió de Pagesos (UP) segueix insistint en les greus conseqüències que la plaga de míldiu deixarà a les explotacions catalanes.

Aquesta setmana, i davant de la possibilitat que a moltes finques es perdi totalment la collita, des d’UP han explicat que estan valorant la possibilitat de demanar a la Generalitat ajudes per pal·lar la davallada en la producció, que en molts casos pot ser del 100%.

Tal com han recordat fonts del sindicat, la plaga està sent especialment greu a l’Alt Penedès, les comarques de Girona i les Terres de l’Ebre. “Els viticultors tenen moltes dificultats per posar fre a aquest fong, tot i els avisos de sanitat vegetal”, han apuntat des d’Unió de Pagesos.

Aquest col·lectiu ja va avisar a començament de juny que la situació és especialment greu per als pagesos que es dediquen al conreu ecològic, perquè els productes que poden utilitzar per al control del fong són més preventius i menys persistents.

Aquesta dada és especialment significativa si es té en compte que els darrers anys el conreu ecològic de la vinya ha augmentat molt a Catalunya.

Segons el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el 2018 hi havia 16.684 hectàrees d’aquest tipus al país, i segons UP, ara ja deuen arribar al voltant de les 20.000 hectàrees, un 36% del total de vinya de Catalunyao

També et pot interessar

Comentaris