Filosofia ‘Hygge’

12/06/2020 - 09:18h

Annabel Ricarte

Durant el confinament va sorgir el lema “Jo em quedo a casa”. A més, en aquest temps en què hem estat a casa confinats ens hem adonat de les necessitats i funcions reals dels nostres espais. Així, doncs, adaptar-los i fer-los més pràctics, còmodes i funcionals farà que les nostres llars es transformin i canviïn per ser diferents de com les enteníem abans de la Covid-19. És molt important tenir un espai d’estudi on poder teletreballar, àrees exteriors on oxigenar-nos o espais comuns com la cuina oberta al menjador, així com sales d’estar multifuncionals on relaxar-nos o fer exercici i rebedors habilitats per deixar-hi les sabates i la roba de carrer. Tot plegat serà la clau per sentir-nos còmodes i feliços a casa. 

El moviment Hygge, que es pronuncia “juga”, és un concepte danès que significa benestar. Es tracta d’un estil i filosofia de vida que està agafant força a casa nostra.

Aquesta idea, que està molt estesa als països nòrdics (no només a Dinamarca), forma part de la seva cultura i fomenta el benestar i la comoditat a les llars. A casa nostra ja fa anys que té força adeptes, concretament amb els mobles d’estil nòrdic.

Aquest estil busca crear espais acollidors on es respiri pau, amb colors neutres que els converteixin en espais harmoniosos i confortables. Espais on compartir àpats amb família i amics o, senzillament, on relaxar-nos i gaudir del descans. Al final, es tracta del benestar que totes les famílies busquem per sentir-nos bé a casa nostra. Igual que altres moviments, com el minimalista, el Hygge també tracta de crear ambients ordenats on cada cosa tingui el seu lloc. Per tant, fora desordre! 

Un dels hàbits nòrdics que podem copiar i adquirir és el de treure’ns les sabates a l’entrar a casa. En moltes zones, com al Japó o al nord d’Europa, és un costum habitual. I és que segons un estudi de la Universitat d’Arizona, les soles de les sabates poden arribar a acumular 400.000 unitats de bacteris. Només fent aquest petit acte notarem que els espais de casa estaran més nets.

En resum, el moviment Hygge és intentar crear espais a casa nostra on sentir-nos còmodes i dedicar temps diàriament a fer petites coses que ens agradin i ens facin feliços. Segons l’Informe Mundial de la Felicitat, Dinamarca és considerat el país on la gent és més feliç.

També et pot interessar

Comentaris