Vilafranca impulsa l’enogastronomia amb una peculiar ruta de vins i tapes

Part dels impulsors i participants en la ruta Bar a Vins de Vilafranca
Judit Benages
09/06/2020 - 15:47h

S’ha presentat una iniciativa en la qual participen 17 bars i restaurants del centre que oferiran una copa de vi i una tapa a un preu d’entre 4 i 8 euros

Aquest dimarts al matí la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, l’alcalde Pere Regull i el gerent del Casino, Joan Carles Segura, han presentat la iniciativa ‘Bar a Vins’, una proposta turística que vol convertir el nucli històric de la ciutat en un espai enocultural i gastronòmic al voltant del vi.

En la ruta hi participen de moment 17 establiments que oferiran vins de la DO Penedès a copes i tapes de qualitat a un preu d’entre 4 i 8 euros que fixarà cada establiment.

La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, ha explicat que l’objectiu d’aquesta nova iniciativa és “vinificar Vilafranca, fer que respiri vi, per continuar refermant el seu paper com a capital del vi. Volem potenciar la cultura vitivinícola i els establiments d’hostaleria amb una ruta de vins i tapes  que porti el visitant a recórrer els carrers i places del nucli històric”.

Així, des d’aquest dimarts mateix els 17 bars i restaurants adherits a la proposta, que està oberta noves incorporacions, oferiran un mínim de 5 vins de la DO Penedès per degustar a copes i una tapa de producte autòcton de dilluns a diumenge, sempre en l’horari habitual d’obertura de l’establiment.

Segons ha explicat Rius, la proposta s’havia de tirar endavant durant el mes de maig però la pandèmia de la Covid-19 va fer aturar el projecte, que s’ha hagut de posar en marxa ara. Tots els establiments de Bar a Vins disposaran de logo identificador, oferiran material divulgatiu de la ruta, serviran el vi en copes de qualitat i se’ls ha convidat a tematitzar l’establiment amb motius relatius al món del vi.

PUBLICITAT

Per part dels establiments adherits, Joan Carles Segura, ha destacat la seriositat i singularitat del projecte, “on prima la qualitat  abans que la quantitat. És important que es moguin coses a nivell local i que es consumeixi. Els establiments estem disposats a donar-ho tot i més i necessitem que els clients ens visitin”.

Per la seva banda, Pere Regull, emmarcava el Bar a Vins en l’aposta per la capitalitat del vi i per un turisme de qualitat: “no n’hi ha prou en què diguem que som la capital del vi, sinó que ho hem de semblar i ho hem de creure. Hem de practicar el patriotisme respecte als nostres vins i els productes d’aquí. Els primers que hem de fer la ruta hem de ser els vilatans, perquè la millor promoció la farem nosaltres”, afirmava l’alcalde, que ha animat a tothom a participar d’aquesta Ruta “de forma responsable”.

També et pot interessar

Comentaris