L’Institut del Cava i Pimecava fan efectiva la seva reunificació

Avatar
02/06/2020 - 19:00h

Després de 14 anys separades les dues patronals cavistes han segellat la unió en què ja van anunciar que treballaven fa uns mesos

Després de 14 anys separades, les dues patronals del sector del cava, Institut del Cava i PimeCava, han fet efectiva la seva reunificació. L’Institut ho va fer oficial en la seva assemblea general, celebrada divendres, mentre que Pimecava ho va aprovar fa deu dies.

El resultat de la fusió és AECAVA – Associació d’Elaboradors de Cava, un col·lectiu que compta amb uns 80 cellers elaboradors de cava associats que representen en termes econòmics a més del 90% del sector.

PUBLICITAT

Damià Deàs, president d’AECAVA, valora molt favorablement aquest acord històric. “M’agradaria destacar la bona entesa que ha existit entre les dues entitats des de l’inici de les negociacions. Amb aquesta unió, no només enfortim la cohesió entre els elaboradors de Cava, sinó que també enriquirem la nostra associació”, ha dit Deàs.

Pere Guilera, fins  ara al capdavant de PimeCava, també ho destaca: “Aquesta unió té molt de sentit, sobretot en aquests moments en què necessitem prendre decisions importants, i AECAVA es converteix en una associació molt forta”.

En aquest context, l’Assemblea General també ha aprovat el retorn del celler i membre fundador de la patronal, Codorníu, que va presentar la seva renúncia a formar-hi part fa un any i mig.

Deàs qualifica de “rellevant” aquesta nova incorporació, ja que “entre tots hem de seguir construint la marca Cava, fer-la visible i sobretot fer-la forta des de la unió i la cohesió del sector”.

També et pot interessar

Comentaris