Creix un 11,7% el cultiu de vinya ecològica a Catalunya durant el 2019

Foto: Maria Rosa Ferré
Avatar
17/05/2020 - 22:00h

En temps de confinament, a causa de la COVID19, la població catalana s’ha refugiat en la compra de productes ecològics i de proximitat

L’informe anual 2019 del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) confirma el creixement de la Catalunya ecològica: augmenten els operadors (+7,49%), l’agricultura (+8,91%), la ramaderia (+4,75%) i les activitats agroalimentàries (+12,47%), i també les facturacions (+19,28%).

Entre els cultius ecològics que més han augmentat hi ha la vinya, amb un creixement de l’11,7%. Els cultius majoritaris al país són els típics del Mediterrani, com ara la vinya, les oliveres i els cereals.

PUBLICITAT

“Les dades demostren que la producció i el consum de productes ecològics han continuat en augment durant l’any 2019. El sector agroalimentari ecològic creix tant en quantitat d’operadors com en complexitat i heterogeneïtat de les activitats. Aquest creixement anual continua traduint-se en taxes de dos dígits, any rere any”.

Així valora la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l’informe sobre la producció ecologicoagrària a Catalunya de l’any 2019, publicat anualment pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), ens que depèn del Departament d’Agricultura.

Per la seva banda, el president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), David Torrelles, destaca que cada any Catalunya esdevé més ecològica: “El creixement de les produccions i del consum continuen a l’alça. En els darrers deu anys, s’han triplicat els operadors i la superfície inscrita, doblat les explotacions ramaderes o quadruplicat les activitats agroalimentàries”.

Torrelles considera que “l’augment continuarà sostingut en el temps, ja que els productors troben en la producció ecològica una oportunitat de canvi i millora, i la població, en temps de la COVID19, ha incrementat encara més la confiança i el consum de productes ecològics i de proximitat”.

També et pot interessar

Comentaris