El sector del cava busca la fórmula per sortir airós de la crisi sanitària

Javier Pages, president del Consell Regulador del Cava. FOTO: DO CAVA
20/04/2020 - 16:02h

El Consell Regulador proposa la destiŀlació de crisi o l’arrencada de vinyes subvencionada com a eines per fer front a la baixada de vendes

La crisi sanitària provocada pel nou coronavirus ha tocat de ple el sector del cava. Un dels canals que més joc dona als elaboradors d’aquest escumós –el de la restauració– ha tancat portes i, a més, la gent ha deixat de consumir-ne durant el confinament.

“El cava segueix molt lligat a la idea de celebració, i la gent no en beu en aquestes situacions”, ha explicat Javier Pagés, president del Consell Regulador.

L’exportació, que des de fa anys sustenta les xifres rècord de vendes de la denominació d’origen, també va de baixada, un fet que contribueix a agreujar la delicada situació d’excedent de raïm i vi que l’any passat va enervar els viticultors.

Conscients que s’han de buscar eines per ajudar a solucionar aquesta conjuntura, el Consell Regulador ha posat sobre la taula una sèrie de mesures que tenen com a objectiu millorar els efectes de la pandèmia tant sobre els cellers com sobre els pagesos. Entre les més destacades hi ha la soŀlicitud d’ajudes a la destiŀlació de crisis a, o la soŀlicitud d’arrencada de la vinya.

La promoció –a la qual es destinaran 600.000 euros més que l’any passat– serà l’altre pal de paller de la DO per fer front a aquesta crisi.

Suport d’Agricultura
Des de la Conselleria d’Agricultura, que dirigeix Teresa Jordà, s’ha destacat la importància de trobar una sortida per al cava, que representa el 60% de tot el sector vinícola català.

En una reunió a través de videoconferència que Jordà va mantenir dimecres amb agents del sector, la consellera va remarcar que les propostes que s’han treballat en les cimeres del cava “són encara més necessàries en aquests moments”.

La titular d’Agricultura també espera que el Ministeri doni resposta a les demandes de la DO encarades a la reducció d’excedents de raïm i vi.

També et pot interessar

Comentaris