Més de 400 persones ja han signat el manifest de suport al sector del vi

12/04/2020 - 18:00h

Un grup de dones vinculades al sector del vi defensen que no és cert que els cellers hagin augmentat vendes, tal com han apuntat alguns mitjans

Els cellers mitjans i petits estan patint de valent la crisi provocada pel nou coronavirus. El canal de la restauració i el turisme són les principals vies de sortida dels productes que elaboren aquestes empreses. Des del passat 14 de març aquests no estan operatius.

Malgrat tot, en alguns mitjans de comunicació s’ha publicat els darrers dies que les vendes de vi augmenten. Un grup de dones vinculades al sector vinícola han sortit al pas d’aquesta afirmació que consideren falsa, i han promogut un manifest de defensa dels petits i mitjans cellers que ja compta amb més de 400 adhesions.

El document fa referència a una informació que va emetre TV3 el passat 7 d’abril, en què s’apuntava a l’augment del consum d’alcohol als habitatges particulars i el perill dels seus efectes en la salut.

Davallada de les vendes

Sobre això, les impulsores del manifest han apuntat que no és cert que el consum de vi hagi augmentat durant el confinament. “És més, els cellers constaten una baixada dràstica de les vendes”, han dit.

També han aclarit que encara que es vegin prestatgeries de vi buides en grans superfícies comercials, “els cellers de dimensió petita i mitjana que són la majoria a Catalunya, no acostumen a participar en la línia de distribució de grans superfícies i han vist parar de cop les seves vendes”.

“Cellers petits i mitjans són els que més patiran les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica, social i cultural, ja que la seva principal línia de venda és la restauració i l’exportació. Dues vies que, ara per ara, estan tancades”, asseguren en el document.

Per tot això, els signants del manifest defensen “el consum responsable de vi, posant èmfasi sempre en la seva dimensió geogràfica, humana i cultural”, i donen suport “a qualsevol iniciativa que es realitzi des del sector i que ajudi a la supervivència en temps difícils, però també quan ens en sortim”.

També et pot interessar

Comentaris