La DO Penedès reduirà les quotes a viticultors i cellers pel COVID19

FOTO: MARIA ROSA FERRÉ
Avatar
30/03/2020 - 13:39h

La Denominació d’Origen Penedès ratificarà en el proper plenari diverses mesures per donar suport a productors i elaboradors davant la incertesa del sector

La DO Penedès ha comunicat a tots els viticultors i elaboradors amb una sèrie de mesures per a fer front a la situació provocada per la pandèmia del coronavirus. En nom del seu president, Joan Huguet, la DO Penedès ha fet arribar a tots els seus inscrits una sèrie de mesures per adequar-se a l’actual situació i facilitar la recuperació futura del sector vitivinícola.

Entre les mesures hi destaquen la reducció i l’aplaçament de les quotes, així com un pla estratègic per a impulsar de nou els vins Penedès quan finalitzi aquesta situació d’emergència.

PUBLICITAT

En el cas dels viticultors inscrits, la DO Penedès planteja una reducció del 50% de la quota per aquest 2020. Aquesta es facturarà al setembre. En el cas dels cellers, també se’ls hi facturarà una quota reduïda de manteniment del 50% -en aquest cas el primer pagament de la quota anual total es va fer al març i ja no es faran més cobraments-.

Per altra banda, s’aplaça a després de la verema, els pagaments pendents de la quota de Qualificació a les empreses.

PUBLICITAT

Les mesures s’acompanyen amb d’altres accions que tenen l’objectiu d’enfortir el potencial vitivinícola del Penedès un cop la pandèmia hagi remès. Per aquest motiu, la DO Penedès ja treballa paral·lelament en una línia estratègica, comunicativa i de màrqueting per potenciar la venda online dels seus cellers.

De la mateixa manera, i per mantenir el posicionament dels vins Penedès dins dels mercats nacionals i internacionals, està elaborant una sèrie d’accions per a desenvolupar un cop acabi el confinament i la situació sigui més normalitzada.

També et pot interessar

Comentaris