Codorniu signa un acord a cinc anys amb més de 170 viticultors ecològics del Penedès

Foto de família dels col·laboradors de Codorníu. FOTO: Codorníu.
28/11/2019 - 20:00h

La companyia vinícola amb seu a Sant Sadurní ha reunit als seus col·laboradors en una jornada de fi de verema 

Codorníu ha celebrat aquest dijous una trobada de germanor amb 170 famílies de viticultors del Penedès, amb els quals ha signat un acord a cinc anys per la compra de producció de parcel·les seleccionades 100% ecològiques -1.400 hectàrees-, a un preu de 440 euros/tona.

Amb aquesta fita, inèdita al sector, el celler més antic de Catalunya reafirma una vegada més el seu compromís per la viticultura i la seva transformació a ecològic.

“El que pretenem amb aquest tipus de contracte és consolidar la nostra aliança i demostrar al viticultor que forma part de la casa, i que durant els propers cincs anys podrà entrar el raïm a Codorníu amb tota seguretat”, ha dit Ramón Raventós, director general de Raventós Codorníu. “I no només això, sinó que des de Codorníu tenim el compromís ferm de treballar de forma conjunta facilitant tot el coneixement i feina de l’equip dels nostres tècnics per tal d’assegurar la millor qualitat” ha afegit. 

Així mateix, Codorníu entén el paper decisiu de la feina d’aquest col·lectiu pel que fa a la qualitat final dels seus caves i remarca la importància de treballar de costat per tal d’assolir l’excel·lència des de l’origen.

A més de celebrar la finalització de la temporada de verema, durant la trobada també s’han exposat propostes de millora, plantejant nous reptes i iniciatives que tenen com a objectiu reforçar el gran treball en equip que s’ha dut a terme l’última dècada, entre els viticultors de la zona i el celler. Una feina que s’ha vist reflectida en els bons resultats de l’última verema.

Per la seva part, Sergi Molinari, viticultor del Penedès, ha afirmat que “la valoració és molt positiva, ja que aquest compromís entre l’elaborador i Codorníu assegura un projecte en comú, de futur i beneficiós per les dues parts” i ha aafegit que “aquest acord és una aposta per treballar conjuntament, afavorint així la nostra tranquil·litat i prosperitat del sector“.

També et pot interessar

Comentaris