Família Torres embotella el paisatge del Penedès en els seus nous vins Vinyarets

El nou projecte Vinyarets s’ha estrenat amb un vi negre elaborat amb garnatxa, sumoll i ull de llebre.
Avatar
04/11/2019 - 10:33h

El nou projecte s’ha estrenat amb un vi negre elaborat amb garnatxa, ull de llebre i sumoll, i els pròxims mesos s’hi afegirà un 100% xarel·lo

Família Torres acaba d’estrenar Vinyarets, una selecció de vins del Penedès elaborats amb varietats tradicionals, que pretén mostrar la diversitat, riquesa i singularitat d’aquesta terra vitivinícola mil·lenària. Aquest projecte ret homenatge al paisatge del Penedès, un mosaic de vinyes entre el mar i la muntanya que conformen indrets de gran bellesa, sovint desconeguts.

La col·lecció de dos vins s’estrena amb un vi negre de l’anyada 2018, elaborat amb garnatxa, ull de llebre i sumoll de vinyes meticulosament seleccionades, buscant la suavitat i la frescor per damunt de la concentració.

PUBLICITAT

Per a Miquel Torres Maczassek, cinquena generació: “Aquest és un vi de paisatge, un vi que ens apropa a la suavitat del paisatge del Penedès, amb el seus turons, les seves muntanyes i el treball ben fet a la vinya. Vinyarets neix de varietats ben arrelades al territori, algunes d’elles minoritàries, per posar-les en valor com a part del nostre patrimoni vitivinícola i de la nostra història”. I afegeix: “Vinyarets és un vi per prendre amb amics i família, un vi per gaudir i per celebrar el nostre Penedès”.  

Vinyarets prové de vinyes seleccionades del Penedès, de diverses edats, altituds i microclimes, que creixen en diferents tipus de sòls, prioritzant el cultiu ecològic i la qualitat del raïm. Està integrat per vinyes d’una desena de viticultors i vinyes pròpies que, per la seva ubicació i equilibri, resulten òptimes per al desenvolupament de cada varietat. Situades en les subzones d’Alts d’Ancosa – la zona més alta i freda de la DO -, Costers de l’Anoia, Turons de Vilafranca, Costers del Montmell i Vall Bitlles-Anoia, sumen unes 45 hectàrees en total, de les quals se seleccionen els millors lots.

L’anyada 2018 va ser fresca, amb pluges sobretot a la primavera i al mes d’octubre, just en acabar la verema. A causa de les pluges de primavera, les temperatures no van ser gaire elevades, si bé durant l’estiu es van disparar, afavorint una maduració lenta i gradual. Això ha dotat al vi de nervi i frescor, que la criança parcial del vi en botes durant 10 mesos ha suavitzat preservant les aromes de fruita.

Vinyarets llueix una etiqueta il·lustrada amb un elegant dibuix de ceps vells amb fulles i gotims de colors. A principis de l’any que ve, la col·lecció incorporarà un nou exponent, un vi blanc elaborat íntegrament amb xarel·lo, la varietat més estesa del Penedès, de l’anyada 2019.

També et pot interessar

Comentaris