Seguiment desigual a l’Alt i Baix Penedès de la vaga d’aquest 18 d’octubre

Imatge de la Parellada, on sobretot el comerç petit s’ha afegit a la vaga
18/10/2019 - 11:28h

El seguiment de la vaga a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès és del 52,51%

Alt Penedès
A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès el seguiment de la vaga és del 52,51%. Amb tot, s’han obert consultes exteriors per cobrir les visites sobretot de pacients acabats d’operar o per necessitats d’urgència.

Als ambulatoris de Vilafranca, per exemple, el de l’Alt Penedès, el de la plaça Penedès s’estan complint els serveis mínims amb dos metges de família de guàrdia i dos més que no han secundat la vaga. Els quatre restants han optat per afegir-se a la vaga de país. Pel que fa al CAP Vilafranca Nord dels quatre metges de família que visiten al matí, només un s’ha afegit a la vaga. El personal d’infermeria està de vaga el 100%

Pel que fa als comerços de Vilafranca, el petit comerç ha tancat en la seva major part i, en canvi, les grans marques estan totes obertes. L’Hipermercat Esclat té els seus dos establiments tancats i el Complex Aquàtic finalment ha optat per també tancar.

A Sant Sadurní, els establiments comercials han seguit de forma molt desigual l’aturada. Mentre que al centre de vila (carrer Raval, Cavallers i MOntserrat) gairebé la totalitat dels comerços han tancat, a les zones més perifèriques bona part de les botigues han decidit obrir.

Pel que fa als serveis, el Centre d’Atenció Priària (CAP) funciona amb el personal mínim per poder atendre la demanda que vagi sorgint. Per altra banda, l’ajuntament ja va avisar dimecres que establiria serveis mínims als serveis comunitaris i els serveis generals d’atenció ciutadana, així com a Governació i a les escoles bressol municipals, que compta amb una persona de l’equip directiu i el 25% de la plantilla, també en el servei d’acollida.

La zona esportiva i l’Escola de música municipal romandran tancades durant tota la jornada i no es durà a terme cap tipus d’activitats. D’altres serveis municipals podrien veure afectat el seu funcionament habitual.

Baix Penedès
Al Vendrell la sensació és d’absoluta normalitat, i és que el gran termòmetre el marca el mercat municipal, que exceptuant alguna parada, està funcionant amb total normalitat.

Pel que fa als comerços a la capital del Baix Penedès, el president del CIT, Salva Rodríguez ha explicat al 3d8 que el seguiment de la vaga és del 50%.

També et pot interessar

Comentaris