Qalidès, contrària a la construcció del polígon de Sant Marçal-Cal Vies

Marco Desvalls, president de l’associació Qalidès, Terrers del Penedès
24/09/2019 - 11:15h

L’entitat s’ha sumat a la plataforma SOSPenedès, que ja ha presentat al·legacions al pla urbanístic de la nova zona industrial

Qalidès va fer públic el passat mes de març un manifest on deixava clara la seva postura de voler avançar en la planificació del territori, les activitats, les infraestructures i l’arquitectura rural. Per tot això, Qalidès ha comunicat ara que se suma a la plataforma SOSPENEDÈS en defensa del territori vitivinícola.

L’Associació Qalidès va néixer l’any 2004 amb el compromís ferm de conservar el conreu de la vinya i respectar-ne el seu entorn i la seva identitat paisatgística, amb la voluntat de transmetre els seus vins de finca, la tipicitat dels terrers i preservar-ne la magnífica riquesa vitivinícola.

Ja des de la seva creació va tenir com a base una convicció “molt ferma” en la preservació del paisatge, la sostenibilitat i el territori, treballant la terra de manera respectuosa, cercant la biodiversitat, preservant el medi ambient i l’ecologia per tal de donar a la vinya tot el seu potencial que posteriorment es tradueix en l’elaboració d’uns vins de màxima qualitat.

Segons paraules de Marcelo Desvalls, president de l’Associació, “les empreses de Qalidès volem posar en valor la feina feta durant generacions de viticultors, el patrimoni de les famílies, masos , masies, el paisatge, els boscos, l’entorn del Penedès i en definitiva, la feina del pagès.La vinya és un cultiu amb més de 2700 anys d’història al Penedès, documentat al jaciment ibèric de la Font de la Canya d’Avinyonet i des de Qalidès ho tenim molt present”.

També et pot interessar

Comentaris