La maduració de la carabassa

21/09/2019 - 10:56h

Jordi Parellada

La planta

La carabassa és el fruit d’una planta originària d’Amèrica amb moltes variants i mides –algunes enormes– de les quals es pot obtenir la matèria base per fer unes cremes boníssimes. D’algunes també se n’extreu cabell d’àngel. Es tracta d’una reptadora que creix de forma invasiva als horts on es cultiva. Per situar-nos una mica més en el context, segur que recordeu la Ruperta famosa d’un programa de televisió de fa uns quants anys.

La invasió

Des de fa molts anys, al mig de l’hort estatal s’ha anat escampant una invasora com si es tractés d’una planta de carabassa. Aquesta pren i domina sobre la resta de plantes del mateix hort i ha aconseguit multiplicar-se durant anys sense impediments. En una mescla de funcions dels poders de l’Estat i amb un orgull de carabassa per sobre de tot, l’horta ha quedat envaïda i no queda espai perquè hi creixin altres hortalisses necessàries.

Pell dura

Les carabasses tenen una pell molt dura i, un cop collides, poden aguantar molt temps inalterables i impertèrrites, fins que arriba un dia que la pell comença a estovar-se en algun punt i s’enfosqueix. A partir de llavors, no passaran gaires dies més fins que acabi madurant desenfrenadament i esdevingui una podridura considerable. Si no t’adones del canvi de color, t’adonaràs de la pregona pudor que desprèn.  

No estic segur si el color de la pell de la carabassa estatal ha canviat, però les emanacions comencen a ser fortes.

Els símptomes de la setmana

  • Valtònyc supera el primer esglaó (per incompetència judicial).
  • Borrell bloqueja el projecte 5G de la Generalitat per l’orgull de la carbassa.
  • Als joves d’Altsasu els mantenen les condemnes d’entre 2 i 13 anys de presó per “discriminació ideològica”.
  • La ineptitud del PSOE provoca noves eleccions amb un cost de 130 milions d’euros i una única proposta per Catalunya: el 155!
  • El ministre d’agricultura atribueix el problema dels sector del Cava a l’independentisme! Què sap ell!
  • Per la nova estació de trens de la Sagrera de Barcelona (10 anys d’endarreriments) hi passen més ministres que trens!
  • Urdangarin, condemnat a 6 anys, tindrà permís per sortir de la presó per anar a fer un voluntariat dos cops a la setmana, sense protecció policial.

Llista única

Davant la convocatòria electoral del 10N, no creieu que hauríem de presentar una única –i per darrera vegada– llista catalana?

La fortor comença a ser insuportable. ¿No hauríem de prémer la carabassa per saber si ja està prou podrida?

També et pot interessar

Comentaris