L’Institut del Cava defensa la sostenibilitat del sector vinícola

02/09/2019 - 11:50h

Sobre la baixada del preu del raïm, la patronal considera prioritari que es determinin mesures que garanteixin l’equilibri entre l’oferta i la demanda

Mentre les vinyes del Penedès ja estan plenes de pagesos veremant, se segueixen succeint les reaccions per polèmica que ha generat la baixada del preu del raïm. El darrer a reaccionar ha estat l’Institut del Cava, que a través d’un comunicat de premsa ha defensat la necessitat de determinar mesures que permetin garantir l’equlibri entre l’oferta i la demanda al sector vinícola.

Entre les accions que es proposen des de la patronal cavista hi ha la d’impulsar el Pla Estratègic de la DOP Cava basat en la segmentació del Cava per categories de producte, així com en la zonificació amb la delimitació de zones i subzones per les gammes més Premium. “Tot plegat, amb l’objectiu d’aportar valor a tota la cadena, des de la producció fins a l’elaboració”, han apuntat des de l’Institut.

Des de la institució cavista han volgut posar èmfasi en la singularitat del sector, “una agroindústria molt arrelada a un territori amb un paisatge de vinya singular i amb una història centenària”, han dit. “Des d’aquesta perspectiva, creiem que les empreses tenim la responsabilitat de contribuir a construir un sector econòmicament sostenible per a tots: viticultors, cooperatives i elaboradors”, s’apunta al comunicat.

En aquesta línia, l’Institut del Cava ha assegurat que segueix i seguirà recolzant totes les mesures que ajudin a garantir l’equilibri entre l’oferta i la demanda com ara la limitació de noves plantacions, replantacions i conversions de drets en autoritzacions, demanant al Ministeri d’Agricultura es respectin els acords que en aquest sentit es prenguin des del Consell Regulador del Cava.

“La present situació també ens ha de servir perquè, en anys successius, sapiguem treballar conjuntament amb més antelació i amb millors resultats aquest tipus de situacions a fi d’enfortir el sector, cohesionar-lo i aconseguir que sigui econòmicament sostenible per a tothom”, conclou el document dels cavistes.

També et pot interessar

Comentaris