Els pagesos mantenen la vaga però acorden dialogar amb els cellers després de la verema

Teresa Jordà, segona per la dreta, en un moment de la reunió a l’INCAVI. FOTO: ACN.
22/08/2019 - 21:07h

Elaboradors i pagesos s’han reunit aquest dijous al matí a l’INCAVI durant tres hores, amb la presència de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà

Malgrat que no ha servit per desconvocar la vaga dels viticultors del Penedès del pròxim 5de setembre, la reunió que el sector ha celebrat aquest dijous a Vilafranca amb la mediació de la Generalitat ha deixat bon gust de boca entre els assistents.

Tot i mantenir les protestes per la caiguda del preu del raïm, el pagesos han coincidit amb els grans productors que la crisi actual és fruit d’un desequilibri entre la oferta i la demanda “que és culpa de tots” i que caldrà treballar plegats per trobar una solució de futur.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha celebrat que la trobada ha servit de punt d’inflexió perquè tots els agents “han coincidit en el diagnòstic i en la necessitat d’unir esforços”. “Avui no es tractava de mercadejar amb els preus i sí d’aconseguir el compromís de tots els agents amb el teritori”, ha afegit.

Viticultors i grans productors, de nou amb la mediació de la Generalitat, s’han emplaçat a una nova reunió després de la verema amb la voluntat d’equilibrar oferta i demanda per garantir el futur del sector.A la reunió, que s’ha celebrat a la seu de l’INCAVI a Vilafranca, ha estat presidida per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà i el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, i ha comptat amb la participació dels tres sindicats convocants de la vaga general del pròxim 5 de setembre, representants de Freixenet, Codorniu i Vallformosa, i de diverses cooperatives.

També et pot interessar

Comentaris