L’angoixa de separació

16/08/2019 - 12:08h

Maite Colomer

Ja s’acosta un nou curs escolar. Per a molts nois i noies serà un tornar-se a retrobar amb companys, amics i professors, amb una barreja de mandra i il·lusió. Però per als més petits representarà la primera separació dels pares i mares per passar a ser un membre més d’un grup.

És important poder gestionar bé la por i l’angoixa que és pròpia dels primers dies d’escola.

És normal i adaptatiu que la por es presenti davant les noves situacions, ja que ens posa en alerta davant els perills que podem trobar, però quan perdura en el temps o és exagerada per a la situació, es transforma en una fòbia i perd tota la seva utilitat.

Els i les mestres són professionals molt ben preparats i amb experiència davant aquesta situació, motiu pel qual és important seguir les directrius que ens aconsellin.

La nostra actitud com a pares i mares ha de ser la d’ajudar les infants a superar aquesta por amb comprensió i serenitat. Hem de demostrar al nen que comprenem la seva por i no restar-hi importància.

Per altra banda, els nens perceben amb molta facilitat la nostra situació emocional. Cal que nosaltres ens mostrem tranquils i segurs davant aquesta nova situació. La nostra angoixa farà que la seva por i angoixa es perpetuïn.

També et pot interessar

Comentaris