El Vijazz estudiarà obrir nous escenaris per a concerts de petit format

ACN
16/07/2019 - 15:53h

El festival s’ha consolidat enguany amb uns 50.000 assistents, tot i la pluja que diumenge va fer baixar els bons registres acumulats divendres i dissabte

El mal temps va frenar l’augment de públic a què aspirava enguany el Banc Sabadell Vijazz Penedès, que el primer cap de setmana de juliol va atraure més de 50.000 persones, xifra similar a les darreres edicions. Si bé la jornada d’arrencada va sumar un 15% més de gent que l’any passat, dissabte l’increment va ser menor i diumenge es va registrar un descens d’assistents, provocat essencialment per la pluja.

Així ho ha constatat l’Acadèmia Tastavins, organitzadora del festival, que, malgrat tot, aquest dimarts ha celebrat la consolidació de l’esdeveniment i ha avançat que vol ampliar la programació. “Tenim esperit de créixer i volem créixer en qualitat”, ha destacat el president de Tastavins, Max Margalef, assenyalant que estudien crear nous espais per a concerts de petit format.

Més de 50.000 persones, més de 75.000 degustacions i un 90% d’ocupació als maridatges guiats. Són les tres xifres que han marcat el Vijazz Penedès d’aquest 2019 que, si bé s’assimilen a les de les darreres edicions, frenen les expectatives de creixement que s’havia marcat la nova junta de l’Acadèmia Tastavins a través d’una potent inversió en comunicació.

PUBLICITAT

En aquest sentit, els organitzadors han celebrat que la primera jornada del festival registrés un augment de públic del 15%, però han lamentat que el temps i la pluja impedissin consolidar-ho la resta de dies. Finalment, la davallada d’assistents de diumenge es va compensar amb l’èxit obtingut dos dies abans.

Pel que fa als concerts, l’Acadèmia Tastavins ha celebrat “l’encert” del nou tarannà de la programació. Max Margalef ha recordat que aquesta edició havien apostat per eixamplar la varietat d’artistes per atraure més públic, incloent diversitat d’estils i propostes més familiars, batejades com a ‘Kids & Jazz’. 

Segons Margalef, això “va obrir molt el ventall” de gent que s’hi va acostar, atraient especialment públic de fora de Vilafranca, de manera que preveuen mantenir aquesta oferta diversa per a la propera edició. Al mateix temps, l’Acadèmia Tastavins ha destacat que enguany va haver un grup de 45 turistes alemanys que es van acostar fins el Vijazz, gràcies a la col·laboració d’un touroperador internacional. L’organització també preveu traçar noves aliances amb agències internacionals de cara a l’any vinent.

“Ambició” pel 2020

L’Acadèmia Tastavins ja ha avançat que el Vijazz Penedès 2020 se celebrarà del 3 al 5 de juliol, si bé no ha confirmat cap dels artistes que formarà el cartell. Margalef ha remarcat que el festival és “ambiciós” i ha avançat que l’organització estudia fórmules per “créixer en qualitat”. Una d’aquestes fórmules passa per crear nous espais per a concerts de petit format, un dels quals podria situar-se al claustre del convent dels Trinitaris, recuperant un projecte que havia deixat a l’aire la darrera junta de Tastavins.

Al seu torn, l’alcalde de Vilafranca del Penedès ha donat suport a les noves iniciatives del Vijazz, tot lloant que “el festival destaca per la combinació de gratuïtat i qualitat”. “Fer que el món del jazz, sovint amb un punt elitista, s’acosti al públic popular és de gran importància”, ha afegit Regull, que ha assegurat que el Vijazz permet “posicionar” Vilafranca en el món dels festivals i de l’enoturisme.

També et pot interessar

Comentaris