Dues cares de la moneda

12/07/2019 - 10:04h

Maria Torra

Atac cibernètic i ciberseguretat: l’una i l’altra cara de la moneda de l’era digital. Les amenaces són lletges, sí, però la ciberseguretat pot ser bella, diuen. És possible, però millor estar assegurats, si no volem perdre fins i tot la camisa, diria jo. TREND Micro, empresa líder en seguretat de correu electrònic empresarial segons l’informe del 2n trimestre d’enguany a The Forrester Wave TM Enterprise Email Security, té la màxima puntuació en lideratge tecnològic, opcions d’implementació i integració cloud, i remarca que la volatilitat del panorama de les amenaces dificulta predir a llarg termini cap a on anem.

La mala notícia: la distribució de ransomware és cada cop més sofisticada. Si el mail és el mitjà digital més amenaçat, quants correus electrònics s’envien al dia? Encara dubtem que hi hagi un nou risc anomenat risc cibernètic? Deixarem a l’atzar paralitzar l’activitat davant un possible atac cibernètic? Què us semblaria si repasséssim un nou vocabulari que molts utilitzem sense haver-hi aprofundit massa i ens endinsa en un túnel de ciència-ficció, que ha despertat aquí i ara, per no deixar-nos mai més? Comencem.

Phishing: tàctica per fer-te picar en un ham en què al caure-hi venen tots els mals mercès a la suplantació d’identitat. Hacker: persona no autoritzada a accedir a la teva web, programes i/o servidor amb finalitats indesitjables. Fake news: notícies de denúncia falses que promouen la seva divulgació manipulant la societat que les rep. Seguirem…

També et pot interessar

Comentaris