“El VinyaSons és un gran punt de trobada per als amants de la música, el vi i la gastronomia”

01/07/2019 - 10:44h

Entrevistem el director del Festival Vinyasons Ametller Origen, Màrius McGuinness, amb motiu de l’estrena del certamen

Una explosió de sentits de la mà de la música, el vi i la gastronomia als cellers és leitmotiv del Festival VinyaSons Ametller Origen, que enguany arriba a la seva 7a edició. Marius McGuinness, impulsor i director artístic del festival, ens explica les novetats d’aquesta nova edició que es va estrenar divendres als cellers del Penedès.

Quina és la principal aposta d’enguany?
D’una banda intenta consolidar la presència en diverses denominacions d’origen, aquest any en concret apostant per l’Empordà amb tres cellers, dos dels quals participen per primer cop. També hem apostat per un tipus de celler de petit format, familiar en molts casos, que aporta un valor afegit a l’experiència pel públic, molt més propera i directa, i també per l’experiència musical més íntima.

S’estrena la 7a edició. El festival VinyaSons Ametller Origen està consolidat?
Després de 6 edicions, el festival s’ha convertit en un punt de trobada per als amants del vi, el cava, la gastronomia i la música. El fet que hi hagi rotació de cellers nous any rere any és un bon símptoma, el públic respon molt bé i les empreses i institucions que ens donen suport també ho transmeten.

Quines millores presenta aquesta edició?
Intentem millorar en totes les vessants i una de les quals volem reforçar més és la gastronòmica. Volem seguir avançant qualitativament en les elaboracions, donar pes als detalls perquè els maridatges siguin excel·lents. També hem intentat connectar amb un públic més jove, a partir dels 26 anys, que tingui interès per les noves experiències, allunyant-se dels grans formats.

Com ha conformat el programa d’enguany per seguir captant assistents?
Amb espectacles de petit format, propers i de diferents estils pretenem crear una proposta única i innovadora per tal de contribuir a l’oferta enoturística i musical del territori català. Intentem que els cellers que participen al festival tinguin l’entorn adequat per fer-ho, i a partir d’aquí intentem adaptar l’artista més adient per aquest espai.

Quin és el motiu de la col·laboració especial d’Ametller Origen, d’on sorgeix?
Volíem apostar per una oferta gastronòmica basada en el producte de proximitat, de qualitat i pensat per oferir un complement de valor afegit a l’experiència enocultural i de la mà d’Ametller Origen ho hem aconseguit. Enguany, a partir d’un vi proposat pel celler, l’equip culinari d’Ametller Origen ha ideat una tapa que s’hi adigui. A més enguany comptem amb un xef com Héctor Marina que encaixa a la perfecció amb la filosofia del VinyaSons.

També et pot interessar

Comentaris