La DO Penedès premia la feina de Josep Maria Albet al capdavant del consell regulador

Avatar
20/06/2019 - 10:30h

L’elaborador i viticultor ha estat els darrers 8 anys al capdavant de la denominació d’origen, endegant projectes destacats com la revalorització del xarel·lo

El primer ple de la DO Penedès presidit per Joan Huguet ha servit per a reconèixer la tasca que el seu anterior president, Josep Maria Albet, ha realitzat en els seus 8 anys de mandat.

Durant aquest període -i especialment en els darrers temps-, Albet ha treballat per potenciar la promoció i la comunicació dels vins de la DO Penedès i el territori on neixen.

Uns objectius que s’han treballat a partir de diverses accions per a donar a conèixer la qualitat i l’excel·lència dels vins negres, sense deixar de banda la potencialitat d’una de les varietats insígnies de la DO Penedès, com és el Xarel·lo.

PUBLICITAT

Albet també ha dedicat el seu mandat a treballar per a impulsar el cultiu ecològic de la vinya, fet que ha permès que a dia d’avui la DO Penedès, sigui la denominació d’origen amb més hectàrees conreades a partir d’aquesta tècnica a Catalunya.

La potenciació de les singularitat de les diferents zones i territoris del Penedès i la creació dels vins escumosos Clàssic Penedès, formen també part del seu llegat.

Durant el ple, Huguet li va fer entrega d’una rèplica de la deessa de l’agricultura Demeter, com a reconeixement de la seva trajectòria en la defensa de la DO Penedès i els seus vins.

Aquesta una figura, trobada a les excavacions del jaciment ibèric de la Font de la Canya (Avinyonet del Penedès), és des de fa més d’un any la nova imatge de la DO Penedès.

També et pot interessar

Comentaris