El xarel·lo, protagonista d’una nova nit vinícola al Claustre de Sant Francesc

Eva López
14/06/2019 - 12:58h

El Gat Blau i la DO Penedès organitzen aquest dissabte l’onzena edició de la Nit dels Xarel·los, amb 14 cellers participants i 26 productes diferents

Quan la DO Penedès va decidir apostar per la varietat xarel·lo com una bona via per promocionar el territori, l’Olga Guasch del restaurant vilafranquí El Gat Blau es va inventar una nit en què la varietat penedesenca era la protagonista.

Després d’onze anys de posar en marxa la Nit dels Xarel·los ha crescut de forma increïble el nombre de cellers que hi participen, un reflex del que ha passat al territori: els elaboradors s’han fet seva aquesta varietat blanca.

Tot i que actualment ja ningú dubta que quan es diu xarel·lo la majoria de persones pensen en el Penedès, El Gat Blau i la denominació d’origen penedesenca segueixen apostant per donar-los a conèixer a través d’una nit màgica, en què els vins del territori ocupen el Claustre de Sant Francesc de Vilafranca. Enguany el desembarcament serà aquest dissabte al vespre, i comptarà amb la participació de 14 cellers.

Des de les 7 de la tarda i fins a la mitjanit, les empreses participants en la mostra presentaran fins a 26 vins de xarel·lo diferents, alguns d’ells fins i tot amb certificació vegana.

Les persones que vulguin assistir a l’activitat hauran de comprar un forfet, a un preu de 15 euros, que els donarà dret a tastar tots els vins que hi haurà presents al claustre, a més de tres degustacions de menjar. Hi haurà propostes gastronòmiques de Xerigots, ostres fresques portades directament del Delta de l’Ebre i, a més, El Gat Blau presentarà propostes gastronòmiques totes elaborades per fomentar la Cuina del Vi.

També es podrà adquirir un tiquet de repetició per 5 euros, vàlid per a dues degustacions de gastronomia. Els tiquets es poden aconseguir a El Gat Blau i el mateix dia al Claustre de Sant Francesc.

Durant les 5 hores que durarà la Nit dels Xarel·los hi haurà música en directe amb el grup Mediterrani Guitar by Xavi Diaz & Javi Martínez i els Castellers de Vilafranca, gràcies a l’acord que tenen amb la DO Penedès, actuaran al carrer Sant Pere, a les 8 del vespre.

També et pot interessar

Comentaris