Ho he vist al 3d8

17/05/2019 - 08:00h

Editorial

Publiquem l’editorial de l’edició en paper d’El 3 de vuit del 17 de maig del 2019 amb motiu de l’estrena del nou web.

I de cop i volta, tecleges tres ve dobles, punt, el3devuit, punt i cat, i et trobes amb una pàgina web nova. La portada del nou portal del 3d8 no té res a veure amb l’estètica del que hi havia fins ara. Els colors són més vius, la disposició dels elements és més neta, les fotografies són més grans i hi ha més coses: s’hi veu un apartat d’entrevistes, un altre de gastronomia, una agenda cultural i de castells… I només entrar, en un requadre blanc s’hi llegeix: “Subscripció digital: 15 euros / trimestre”.

Certament aquesta és una de les grans novetats del nou portal del 3d8 i, segurament, la més arriscada. Fer un web de pagament quan històricament internet ha ofert continguts generalment gratuïts pot semblar nedar contracorrent. “Històricament”, sí, perquè internet, això tan d’avui, ja acumula uns quants anys d’història. En aquest mitjà de comunicació, concretament, n’acumula 24. Va ser el 1995 quan va estrenar-se el domini www.el3devuit.com, aleshores. En aquell temps era una mena de dipòsit digital d’alguns dels continguts que cada divendres formaven part de l’edició en paper. Era, honestament, ser a internet perquè s’hi havia de ser.

 

PUBLICITAT

El 2019 també s’ha de ser a internet. Ara, perquè s’han ampliat els hàbits de consum. Als lectors no només els agrada fullejar les 64, les 72 o les 80 pàgines com les que completen El 3 de vuit d’aquest divendres. Ara, els lectors també esperen poder saber què passa al Penedès en el moment en què allò que passa acaba de passar. L’exigència de l’audiència va mutant. Especialment, en el cas de la premsa local i comarcal, el públic demana una edició en paper de qualitat per poder-la gaudir de manera pausada, amb visió panoràmica i en profunditat, el divendres i el cap de setmana. I, al mateix temps, agraeix una connexió immediata amb la informació que és notícia, amb la informació que és d’interès i amb la informació que ajuda a formar-se una opinió. La immediatesa per arribar a tot aquest ventall informatiu l’ofereix millor que ningú un mitjà com internet.

 

El 3d8 redobla l’aposta per un producte en paper imprescindible a ulls dels penedesencs. I, en paral·lel, per construir una oferta digital sòlida i seriosa que satisfaci els lectors més exigents

Recollint l’anàlisi d’aquesta realitat viva i canviant, el 3d8 ha assumit el repte de respondre-hi mantenint els estàndards de qualitat. Això passa per redoblar l’aposta per un producte en paper atractiu i imprescindible a ulls dels penedesencs. I, en paral·lel, per construir una oferta digital sòlida i seriosa que satisfaci els lectors més exigents. És aquest objectiu el que explica aquella novetat arriscada encaixonada al capdamunt del web que avisa: “subscripció digital: 15 euros / trimestre”.

 

PUBLICITAT

Pagar per llegir les notícies ha definit des de l’abril del 1982 el model d’aquest setmanari en un contracte que accepta el públic i que compromet la redacció. El model ha permès créixer a El 3 de vuit i assumir, en temps d’incertesa en l’ecosistema de la comunicació, el repte de mantenir el contracte i el compromís amb la gent del Penedès, amb vosaltres, que durant tants anys i que per molts més heu dit manta vegades: “Ho he vist al 3d8”.

També et pot interessar

Comentaris