Canvi d’armari

13/05/2019 - 19:53h

Annabel Ricarte

Vilafranca

Ha arribat el bon temps i amb ell el “temut canvi d’armari”.

Buidarem tot l’armari i posarem tota la roba damunt del llit, un cop buit és el moment de netejar, podem aprofitar per col·locar bossetes amb flors aromàtiques.
Decidirem quines peces de roba i complements guardarem per la següent temporada i les posarem a la part més alta de l’armari en caixes. És important en el moment de guardar-la comprovar si està en bon estat . La roba s’ha de guardar neta.

La roba més gruixuda, que ocupa més espai, la podem guardar en bosses d’ordenació al buit, així reduirem en més de la meitat l’espai d’emmagatzematge. És aconsellable etiquetar les caixes amb el contingut i la data. Aprofitem el moment de fer els canvis d’armaris per quedar-nos realment amb la roba que utilitzem, la roba que descartem la podem donar, regalar i fins i tot vendre.
Per fer aquest canvi és important trobar un moment de calma per començar i acabar.

 

Prepararem unes bosses per les peces de roba que decidim donar. Consell, la roba que no s’ha utilitzat en l’últim any es pot donar. Sigueu honestos amb vosaltres mateixos. Podeu fer-vos aquestes preguntes i així us facilitarà l’hora de prendre la decisió:
– M’ho tornaré a posar?
– M’agrada?
– Va amb el meu estil actual?
– Me la tornaria a comprar?

Ara ens toca col·locar tota la roba de la temporada actual i ho farem en uns senzills passos. Aquesta part és la més divertida ja que començarem de zero a organitzar un armari on sigui tot visible, pràctic i amb les peces de roba i complements que més ens agraden.

La roba tipus vestits, bruses i camises i faldilles les penjarem. Millor si tenim totes les perxes iguals. Els ganxos sempre mirant endins, una peça de roba per perxa (no acumular-ne més d’una). Per fer-ho més estètic ho farem per categories, vestits amb vestits, etc… També ho farem en ordre decreixent i si ho voleu “bordar” és pot fer per colors. Organitzat per colors ens facilitarà que tot sigui visible i en el moment de vestir-nos ho agrairem . Organitzar per categories la resta de la roba com ara pantalons, samarretes, jerseis més fins i complements tipus mocadors, banyadors… els plegarem de forma vertical. I els guardarem en calaixos o bé en caixes d’ordenació damunt de les estanteries de l’armari.

El plegat vertical és ideal per optimitzar l’espai, ens és més fàcil localitzar-la i s’arruga menys.

Si hem de guardar sabates i bosses en el mateix armari, recomano les caixes de plàstic transparent per les sabates. I les organitzarem a la part inferior de l’armari.
Les bosses es poden organitzar en una estanteria de forma vertical igual que organitzaríem els llibres, un al costat de l’altre.
Bon canvi d’armari!!

També et pot interessar

Comentaris