Menorca m’enamora

28/03/2019 - 13:59h

Rosa Vendrell

Subirats

Ring! Ring! Ring!
– Hola, sóc el Lluís Soler de la Cadena SER de Maó. M’han passat el teu contacte a l’Ajuntament de Ciutadella.
– Ostres, saps que acabo d’arribar de l’aeroport i se m’ha escapat el bus a Ciutadella?
– Voldries venir a l’emissora a parlar de la passejada amb mirada de gènere que faràs dissabte a Ciutadella?
– A la ràdio? Parlar per un micro? Vinc ara mateix!!! Arribar i moldre!!

Mai se m’hagués acudit una millor manera d’encetar la meva estada a Menorca. A la ràdio! Ara ja em coneixeran una mica la gent de s’illa. He vingut uns dies abans per donar-me a conèixer a Ciutadella, perquè vull que la meva primera activitat a l’illa sigui un èxit. Estic treballant, ho sé. Però la sensació és de vacances, ho haig de confessar. El carrer és el meu camp de treball i recerca.

Quina imatge s’hi dona de les dones? Paper actiu o passiu? Objectes o subjectes? Què han fet les poques dones que es recorden al carrer? Com és que els Gelosos tenen un carrer? (!!!). Com és que a la plaça d’Artrutx hi ha una font amb l’escultura de dues dones dintre i enlloc sé veure el nom de l’escultora Leticia Lara ni el títol de la peça? Reflexions com aquestes me les faig sempre allà on vagi, i les conclusions són semblants.

Encara hem d’okupar l’espai públic amb noms i cognoms, hem de recuperar la nostra genealogia femenina, sobretot la de les dones transgressores i rebels que són les que ens poden donar les ales que ens calen per fer una revolta a la vida i exercir el dret a l’autodeterminació personal! Recordem-ho un cop més, el principal objectiu de la vida és viure-la! Amb plaer, amb felicitat, amb l’acceptació del nostre cos i amb tot el dret de fer realitat els nostres somnis i desitjos. La tradició ens ha fet ( i ens fa) molt de mal, diria més, perjudica seriosament el nostre present i el nostre futur.

P. D. Per cert, l’encàrrec de Menorca no és un regal del cel. És el resultat d’una visita a l’octubre per diferents ajuntaments de l’illa. Ho comento per si us pot donar idees. Com em diu el meu amic Ton, si vols èxits has d’invertir temps i diners a promocionar-te. Seguim…

També et pot interessar

Comentaris