Madriz

28/03/2019 - 13:54h

Maria Torra

Vilafranca

Reaccions viscudes al Madrid engalanat de banderes rojo y gualda a façanes i balcons quan els detectaven com a catalans. Algunes ni a favor ni en contra. Altres, criden “Viva España” al passar pel costat, i veure un llacet i un barret groc al cap.

Insults dissimulant parlar pel mòbil, pel barri de Salamanca camí de la mani amb l’estelada. Vox present a diverses cantonades. Un ciutadà que ajuda a trobar una adreça al carrer, reacciona dient, “demasiado amable he sido, espero hagan lo mismo si alguna vez vengo por Catalunya”.

Per acabar, una noia que, dins el lavabo d’un restaurant, escoltava, el cas d’una amiga que va patir mobbing a la Juan Carlos, en el moment de marxar diu, “pues igual se lo merecía”, deixant alertades les conversants per aquelles paraules desagradables, sense conèixer de qui parlaven i prejutjant-la catalana, en no saber que era una doctora en economia, sud-americana.

Tot un insult, per ofendre l’oïda i la sensibilitat. Malgrat tot, també algunes d’agradables, com la d’un taxista que els va demanar perdó, en nom dels madrilenys, per les ofenses rebudes.

Tot un detall! Curiós veure persones fent fotos o filmant a la manifestació i preguntant el significat del fairy dalt d’un pal. Alegria i sorpresa en escoltar, una i una altra vegada, la cantarella, “hemos venido a despedirnos”, cosa que els hagués anat bé de contestar a un transeünt que els va escridassar, “iros a casa”. En fi, experiències viscudes d’una nova realitat.

També et pot interessar

Comentaris