Torres planta 25.000 arbres per capturar i desar emissions de CO2

10/06/2016 - 09:26h
Cellers Torres ha plantat  prop de 30 hectàrees a Catalunya  amb 25.000 arbres,  amb l’objectiu de capturar i emmagatzemar CO2 atmosfèric i contribuir a minimitzar  els efectes del canvi climàtic. Aquesta mesura complementa  les actuacions mediambientals que el celler familiar està implementant des del 2008,  en el marc del programa Torres & Earth, i que li  han permès reduir les emissions de CO2 en un 13% del 2008 al 2015 en tot el seu abast, des  de la vinya fins al transport final, segons l’últim balanç d’organització verificat per Lloyd’s.

La plantació d’arbres s’ha realitzat en terrenys no forestals i permetrà absorbir 2.340 tones de CO2 durant un període de 30 anys,  segons  el Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de  diòxid  de carboni  del Ministeri d’Agricultura.  Això  equival al consum anual d’electricitat de 1.675 llars. 
D’aquesta manera, Torres retirarà CO2 de l’atmosfera i continuarà treballant activament en la reducció de la  seva  petjada de carboni, fomentant  l’ús d’energies renovables,  l’eficiència energètica o l’optimització de l’ús de l’aigua, entre  d’altres,  per aconseguir l’ambiciós objectiu d’emetre un 30% menys de CO2 per ampolla el 2020, en relació a l’any 2008. Per això, compta, a més, amb la decidida col·laboració  dels  seus  proveïdors  que,  des  del  setembre 2015, realitzen també esforços per reduir les seves emissions de CO2.  
Les noves plantacions forestals de  Cellers  Torres  es  troben a Tremp, al Prepirineu  català, a la província de Lleida  (18 hectàrees), als Hostalets de Pierola, a la província  de Barcelona (6 ha) i  a Vimbodí i Poblet,  a Tarragona  (4,5  ha).  Són  camps  de  cultiu  en  desús on s’han plantat les espècies més adequades a cada zona. Aquestes  plantacions, a més de capturar i emmagatzemar carboni, també contribuiran a la protecció de la biodiversitat i al refugi de la fauna silvestre i a millorar la bellesa paisatgística.

També et pot interessar

Comentaris