Lamentable paisatge urbà

alt
28/02/2013 - 09:44h

Lamentable paisatge urbà
Juli Grandia

Sembla ser que en aquests temps de penúria econòmica, també ha disminuït la voluntat –pública i privada- de vetllar per tenir un manteniment mínim i decent de places i carrers, i encara més, de bona part de la imatge del paisatge urbà. Pel que fa al Vendrell, capital del Baix Penedès, d’entre els comentaris que es podrien fer, voldria centrar-me en l’espai del Pont de França –un monument local important-, del seu entorn, i així com l’espai de la riera de la Bisbal entre l’anomenat Pont de França i el del carrer Sant Jordi. Aquests dos ponts són les vies més importants d’unió entre dues parts del Vendrell, i ja gairebé han passat a ser el centre de la vila. Bé, doncs la imatge de deixadesa, de brutícia, que presenten és lamentable. I com deia no només és responsabilitat pública, també ho és privada.

Netejar i condicionar el Pont de França, així com l’espai esmentat, ha de poder-se fer amb recursos raonats. Com també raonable ha de ser la voluntat popular de mantenir-ho net i presentable.
Carregar a la crisi el deteriorament de l’entorn urbà, dels espais públics, potser no és l’explicació més justa per oferir una imatge col·lectiva, general, digna i respectable.

També et pot interessar

Comentaris